Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Calificativ ARACIS: ÎNCREDERE

Universitatea Agora din Oradea

Calificativ ARACIS: ÎNCREDERE

Universitatea Agora din municipiul Oradea (UAO) a fost înființată prin Legea 59/2012 și acreditată de ARACIS cu calificativul ,,ÎNCREDERE".

În octombrie 2017, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a efectuat vizita de evaluare instituțională, periodică (se face la fiecare 5 ani pentru universitățile acreditate cu calificativ ,,încredere"), la UAO. În baza Raportului de autoevaluare, au fost verificate de către comisia ARACIS, din punct de vedere al calității, următoarele aspecte: managementul instituțional, resursa umană, baza materială, cercetarea științifică, activitatea studențească și inserția absolvenților pe piața muncii. Comisia ARACIS, care a efectuat vizita, a propus acordarea calificativului ,,ÎNCREDERE", calificativ care a fost validat prin Hotărârea Consiliului ARACIS din 25/01/2018.
Practic, acest calificativ consfințește în continuare ACREDITAREA UAO ca o instituție de drept privat și utilitate publică, parte a sistemului național de învățământ superior. În virtutea acestor fapte, UAO poate elibera diplome de licență și masterat sub egida Ministerului Educației Naționale, conform legii. Diplomele sunt recunoscute în România și Uniunea Europeană, precum și în țări terțe cu care România are acorduri în acest sens.
Specializări/programe de studii universitare de licență acreditate pentru admiterea din 2018
1.Facultatea de Științe Economice (FSE)
Management
Licențiat în științe economice, 50 de locuri
Contabilitate și informatică de gestiune
Licențiat în științe economice, 100 de locuri
2.Facultatea de Științe Juridice și Administrative (FSJA)
Drept
Licențiat în drept, 100 de locuri
Poliție locală
Licențiat în științe administrative, 80 de locuri
3.Specializări/programe de studii universitare de masterat acreditate pentru admiterea din 2018
1.Facultatea de Științe Economice
Management
Managementul resurselor umane
Master în management, 50 de locuri
2.Facultatea de Științe Juridice și Administrative
Drept
Cercetări criminalistice aplicate
Master în drept, 50 de locuri
Științe penale și criminalistică
Master în drept.
http://univagora.ro/ro/universitate/noutati/2018/01/30/aracis-incredere/
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021