Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Miss & Mister Liceu 2018”

Din Salonta, în jurul lumii

„Miss & Mister Liceu 2018”

Devenit tradiție în istoria de aur a Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta, spectacolul-concurs „Miss & Mister Liceu” (ediția 2018) s-a dovedit un succes cu aplauze la scenă deschisă.

Mult umor, inovație artistică, un scenariu croit cu măiestrie și personalizat cu momente coregrafice îndrăznețe, talent și spontaneitate, multă, multă muncă și, cum altfel, un juriu pe măsura evenimentului inedit care a fost urmărit cu entuziasm de peste 300 de spectatori. Provocarea show-ului: „Cum ar fi... să poți visa, să poți zbura oriunde te poartă dorința?"
Dovedită neîncăpătoare, Casa de Cultură „Zilahy Lajos" a găzduit vineri, 2 februarie, prin bunăvoința directorului Kovacs Istvan, spectacolul-concurs „Miss & Mister Liceu - Around the World 2018". Evenimentul cultural a fost organizat de elevii dirigintei prof. Adina Sotea, din clasa a XI-a B, de la Colegiul Național „Teodor Neș" Salonta.
Dintre sutele de elevi de liceu minunați și talentați ai colegiului salontan condus de directorul prof. Vasile Trăncău, cinci perechi de adolescenți frumoși și extrem de curajoși au fost selecționați să formeze echipele concurente. Printr-un umor debordant, competitorii și-au dovedit din plin măiestria artistică, abilitățile fizice și, de ce nu, psihice, cunoștințele cultural-geografice, spiritul de echipă. Scânteia de genialitate trăită de majoritatea aspiranților în momentele cheie ale competiției, când improvizația cultă devenea salvarea întregului univers, a oferit spectatorilor o seară de neuitat.
Astfel, scena a fost transformată în carlinga generoasă a celui mai poznaș avion de pasageri, unde organizatorii, elevi ai clasei a XI-a B, trăind din plin emoțiile momentului, și-au dovedit profesionalismul de stewardese și stewarzi, sub atenta coordonare a stewardesei-șef, prof. Adina Sotea. Imaginația publicului și a juriului a primit „botezul unui zbor fantastic", dincolo de orice închipuire. Cei zece pasageri-concurenți au fost răsfățați de echipajul șugubăț cu o minunată croazieră aeriană marcată de momente artistice caracteristice unor țări europene precum România, Austria, Spania.  Planul de zbor a mai cuprins escale artistice în exoticele Insule Hawaii (Statele Unite), în zbuciumata și abracadabranta India.
Juriul a fost prezidat de profesorul de matematică Ioan Lung care, alături de ceilalți patru jurați: prof. Vasile Trăncău, directorul C.N. „Teodor Neș", prof. Nagy Judit Noemi (Educație muzicală), Major Arnold (profesor de dans) și Rozalia Bot Foghiș (designer vestimentar) au avut o misiune complexă, deosebită atât prin cutezanța organizatorilor, cât și datorită performanțelor umoristice remarcabile ale celor cinci perechi competitoare.
Pe podium au strălucit Alexandra Mînz - Miss Liceu 2018 (Locul I), alături de Ionuț Crăciun - Mister Liceu 2018 (Locul I); Paula Malița (Locul II, fete), alături de Kisvardai Attila (Locul II, băieți); Denisa Dale (Locul III, fete) și Patrik Szollosi (Locul III, băieți). Premiile de Popularitate ale spectacolului-concurs „Miss & Mister Liceu - Around the World 2018" i-au încununat pe „Miss Popularitate" - Paula Malița și pe „Mister Popularitate" - Ionuț Crăciun.
Pilotul Remus și copilotul Andreea de la manșa prezentării spectacolului-concurs au survolat cu succes mapamondul printr-un zbor imaginar de peste 180 de minute. Momentele artistice cu sclipiri de originalitate au smuls minute de aplauze și aclamații atât pe parcursul „zborului", al „escalelor", al jurizării și acordării premiilor, dar și la momentul aterizării finale când, pe scena metamorfozată din avion în aeroport de VIP-uri, i-a încântat pe salontani invitatul special Liviu Teodorescu - cântăreț, compozitor și actor român, care a devenit cunoscut după participarea cu succes la emisiunile-concurs „Uite cine dansează!" (2017), „Te cunosc de undeva!" (2016), „Top 5 YouTube" (2015), „Vocea României" (2011-2012).
Remus Petrache
Sorin Petrache

Trimite email

duminică, 9 august 2020