Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre biodiversitate, de la mic la mare

Au „adus” natura în sala de clasă

Despre biodiversitate, de la mic la mare

Cum să te bucuri de natură chiar și atunci când frigul de afară îți taie respirația?

Elevii din clasele a VIII-a D, a V-a A și a V-a B (de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna") au găsit soluția: au „adus" natura în mijlocul lor, prin intermediul unor proiecte prezentate la sesiunea de comunicări cu tema „Biodiversitate", sesiune organizată chiar de ei. Evenimentul e una dintre activitățile desfășurate în Proiectul EcoȘcoală.    
Trei copii din clasa a VIII-a D, Ivancov Cristina, Chirilă Gabriel și Nistor Bianca, au pregătit un material despre biodiversitatea Rezervației Biosferei Delta Dunării, material pe care l-au prezentat colegilor din clasele a V-a A și a V-a B.
În „Paradisul păsărilor"
Cei mici au putut afla - întâi și-ntâi - lucruri incitante despre numărul mare de specii din ornitofauna Deltei și că, datorită acestora, Delta este supranumită „Paradisul păsărilor". Apoi gimnaziștilor de clasa a V-a li s-au prezentat informații despre speciile de pești din grupul sturionilor și despre varietatea mare de ecosisteme din zona Deltei. Toate aceste detalii inedite sunt motive serioase care să te îmbie la o excursie în Deltă.
Intervențiile celor trei elevi au fost completate cu date geografice de  către doamna prof. de geografie dr. Liliana Bocoi. 
Doamna profesoară de chimie Mariana Mocan a explicat pe înțelesul elevilor de clasa a V-a ce înseamnă din punct de vedere chimic apă dulce și apă salmastră sau sărată.
Beneficiile elevilor de clasa a V-a nu au fost doar pur informaționale; ei au putut învăța de la colegii lor mai mari cum se vorbește liber în fața auditorului, folosindu-te de imaginile expuse.
În încheierea întâlnirii, doamna prof. de biologie Claudia Zbârcea le-a vorbit elevilor despre importanța pe termen lung a conservării biodiversității și despre avantajele implicării tuturor în proiecte ecologice.
(C.Z.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Despre biodiversitate, de la mic la mare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 21 februarie 2019