Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vizita partenerilor de la grădinițele din Komadi - Ungaria

Colectivul Grădiniței nr. 28 - Nufărul

Vizita partenerilor de la grădinițele din Komadi - Ungaria

Un grup de 16 educatoare de la cele cinci grădinițe din orașul Komadi (Ungaria) s-a aflat, astăzi (miercuri, 10 decembrie 2008), în vizită la partenerii de proiect de la Grădinița nr. 28 - "Nufărul" din Oradea.

Cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor locale
Proiectul de parteneriat dintre Grădinița nr. 28 - "Nufărul" din Oradea și cele cinci grădinițe din orașul Komadi se află în cel de-al treilea an de derulare. A început cu o tematică ecologică de cunoaștere și protecție a mediului, iar din cel de-al doilea an, partenerii de proiect au trecut la cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor locale. În fiecare an, partenerii și-au făcut vizite reciproce, ocazii cu care au avut loc schimburi de experiență, pentru cunoașterea particularităților sistemului național de educație, a obiceiurilor și tradițiilor locale.
Orădenii au fost în vizită la partenerii lor de proiect din orașul Komadi în octombrie 2007.
Prezentarea grădiniței, un obicei tradițional local și masă rotundă
Trecând în revistă toate cele zece grupe ale grădiniței, oaspeții au luat pulsul activităților aflate în desfășurare, iar în unele grupe au asistat la adevărate momente artistice: versuri și cântece în limba engleză, colinde tradiționale și obiceiuri de Crăciun. Chiar dacă grădinița nu are secție maghiară, un grup de copii i-a surprins plăcut vorbindu-le și cântându-le ungurește. Alții le-au ofere felicitări confecționate de ei. În grupa mare, copiii educatoarelor institutoare Ionela Vancu și Silvia Guler le-au prezentat un obicei de Crăciun - mersul cu capra, iar dănțăușii grupei, îmbrăcați în costume populare tradiționale, le-au reținut atenția cu o polcă din Bihor (de pe Crișul Repede).
A urmat masa rotundă, cu tema „Tradiții și obiceiuri de Crăciun”. În deschidere, a fost prezentat un filmuleț, tot pe tema parteneriatului, iar Ionela le-a vorbit despre obiceiul mersului cu capra în Bihor.
În programul zilei, gazdele au mai planificat audierea unui recital de colinde la catedrala Biserica cu lună, prezentat de corul catedralei, precum și vizitarea unor monumente cultural-turistice din centrul municipiului Oradea.
Gazdele le vor întoarce vizita în primăvară, de Sfintele Sărbători de Paști. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vizita partenerilor de la grădinițele din Komadi - Ungaria.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020