Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Milestone Systems pune accentul pe performanţă şi confidenţialitate, odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de video management

Milestone Systems anunţă lansarea versiunii 2018 R1

Milestone Systems pune accentul pe performanţă şi confidenţialitate, odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de video management

Milestone Systems anunţă lansarea versiunii 2018 R1 a celui mai apreciat sistem de video management, XProtect, cu accelerare hardware NVIDIA şi funcţii de confidenţialitate îmbunătăţite.

COPENHAGA, 26 februarie 2018 - Milestone Systems, lider global în dezvoltarea de sisteme de video management (VMS) şi soluţii de supraveghere, anunţă lansarea XProtect 2018 R1. Această versiune reprezintă prima lansare a anului şi răspunde cerinţelor în creştere ale pieţei pentru soluţii de business eficiente şi accesibile.
Creşterea performanţei XProtect Smart Client şi Smart Wall, cu accelerare hardware
În premieră, această versiune Milestone permite folosirea de multiple plăci grafice NVIDIA, suplimentar unităţii de procesare grafică Intel GPU, pentru obţinerea unui nivel maxim de performanţă. XProtect Smart Client 2018 R1 şi Smart Wall suportă acum accelerare hardware, performanţa sistemului putând fi astfel îmbunătăţită prin simpla adăugare a unei plăci grafice compatibile ce va conduce la o decodare video mai performantă şi un multitasking mai eficient. Ca urmare a acestei îmbunătăţiri, utilizatorii vor putea să urmărească mai multe transmisii High Definition şi Ultra HD doar prin simpla adăugare a unor plăci grafice compatibile la computerul pe care rulează XProtect Smart Client sau Smart Wall.
Reducerea costurilor şi prevenirea incidentelor, cu ajutorul afişării transmisiilor
Compatibilitatea cu tehnologia de partajare de clipuri video DLNA (Digital Living Network Alliance) permite utilizatorilor să conecteze sistemul VMS direct la orice televizor smart compatibil. Astfel, procesul de afişare de imagini provenite de la camere va putea fi realizat fără a avea nevoie de Smart Client sau de un PC.
Suportul DLNA este foarte important pentru proprietarii magazinelor mici şi a benzinăriilor sau pentru companiile ce asigură securitatea anumitor zone şi care au nevoie de afişarea live a transmisiilor video. Această caracteristică poate fi folosită şi cu scopul de a descuraja potenţiaţii infractori, dând posibilitatea utilizatorilor de a genera un carusel video cu toate transmisiile realizate de camere, sau doar cu anumite stream-uri selectate.
Confidenţialitate
Funcţia de blocare selectivă a anumitor secţiuni de imagine transmisă de camerele de supraveghere permite utilizatorilor Milestone să îndeplinească diferite cereri de confidenţialitate. Funcţia poate activa două filtre: Permanent mask (permite unui administrator de reţea să aplice măşti permanente pe anumite zone sau utilizatori) şi Liftable mask (permite unui adminstrator de reţea să aplice măşti ce pot fi şterse ulterior de către un utilizator autorizat). Astfel, integratorii vor putea să poziţioneze camerele de supraveghere în poziţiile optime realizării unei supravegheri eficiente, dar să respecte în acelaşi timp legislaţiile referitoare la confidenţialitate.
Noi funcţii incluse în Milestone XProtect 2018 R1
Printre numeroasele îmbunătăţiri operaţionale, XProtect 2018 R1 include şi un installer software ce poate detecta automat echipamentele hardware conectate. Mai mult, a fost eficientizat şi Milestone Device Pack, clienţii putând alege să descarce acum doar pachetul de drivere dorit. XProtect 2018 R1 include şi un Mobile SDK ce permite integrarea de video feed-uri direct pe dispozitivele Android şi iOS.
XProtect 2018 R1 este disponibil prin reţeaua de parteneri Milestone Partner community.
Webinar
Pentru informații actualizate și posibilitatea de a obține răspunsuri la orice întrebări, vă invităm să participați la webinarul Milestone de mâine, în data de 27 februarie pentru a descoperi cele mai noi caracteristici ale sistemului: Privacy masking, DLNA support II, One-click installer, Legacy Device Pack, Hardware accelerated video decoding on the Smart Client.
Despre Milestone Systems
Milestone Systems este liderul global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video, compania fiind fondată în 1998 şi operănd acum ca o companie independentă, parte a grupului Canon. Tehnologia Milestone este uşor de gestionat, fiabilă, aşa cum s-a dovedit în mii de instalări la clienți şi oferă alegeri flexibile pentru hardware de reţea şi integrări cu alte sisteme. Prezente prin parteneri în peste 100 de ţări, soluţiile Milestone ajută organizaţiile să-şi gestioneze riscurile, să protejeze oamenii şi bunurile, să-şi optimizeze procesele şi să reducă costurile. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.milestonesys.com.
(M.M.)

Trimite email

sâmbătă, 28 noiembrie 2020