Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacolul de operă Nabucco, de Giuseppe Verdi

În 16 aprilie, la Teatrul ,,Regina Maria

Spectacolul de operă Nabucco, de Giuseppe Verdi

Asociația Culturală Opera Vox din Cluj-Napoca, în colaborare cu Festivalul Internațional Teatro D'Opera Italiana, vor pune în scenă la Oradea, spectacolul de operă Nabucco de Giuseppe Verdi.

Spectacolul va avea loc în data de 16.04.2018, la Teatrul ,,Regina Maria" din Oradea, începând cu ora 19.
Star-baritonul italian Alfio Grasso în rolul principal! Soprana Stefania Spaggiari de la Arenele din Verona la Teatrul ,,Regina Maria"!
Va fi o montare integrală a operei, cu orchestră, cor, ansamblu de balet, soliști din țară și din străinătate, în rolurile principale fiind distribuiți soliști italieni care au cântat și cântă în teatre, precum: Arenele din Verona, Teatrul de Opera din Roma sau Teatrul Real din Madrid.
Conducerea muzicală și regia spectacolului vor fi asigurate de doi universitari de la Iași și Cluj-Napoca.
Dirijorul spectacolului va fi profesorul universitar doctor Leonard Dumitriu de la Universitatea de Arte ,,George Enescu" din Iași, având o experiență ca dirijor de opera de peste 28 de ani, iar montarea scenică va fi asigurată de lector universitar doctor Ligia Ghilea de la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.
Orchestra, corul și ansamblul de balet  vin de la Cluj-Napoca.
La succesul spectacolului vor contribui corul, orchestra și ansamblul de balet Opera Vox, formate din cei mai valoroși artiști de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Română din Cluj-Napoca și Filarmonica Transilvania.
Biletele au fost puse deja în vânzare la casieria teatrului.
Asociația Culturală Opera Vox
Rimini, Italy&Cluj-Napoca, România
Ioan Vrășmaș,
președinte

Trimite email

miercuri, 16 octombrie 2019