Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Delegația Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman'' din Aleșd va pleca pentru prima mobilitate în Cypru

Astăzi (joi),

Delegația Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman'' din Aleșd va pleca pentru prima mobilitate în Cypru

Delegația Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman'' din Aleșd va pleca, astăzi (8 martie 2018) pentru prima mobilitate în Cypru, în cadrul proiectului Erasmus +,,Drum deschis către o formare profesională de succes'' (OPEN ROAD TO A SUCCESSFUL TRAINING!- 2017-1-RO01-KA102-036786).

Proiectul, a cărui valoare totală este de 109 674 euro, va fi implementat pe o perioadă de 18  luni, între 1.10.2017 - 31.03.2019 şi se adresează unui număr de 48 elevi (din care 20 sunt de la clasa a XI-a învățământ profesional, specializarea Mecanic auto, nivel 3 de calificare, 14 din clasa a XI-a, Tehnician electrotehnist, nivel 4 de calificare și 14  din clasa a XI-a, Tehnician mecanic întreținere și reparații, nivel 4 calificare.
Mobilitățile se vor derula în doua fluxuri. Fluxul 1 se va desfășura în perioada 9-24 martie 2018  la care vor participa 10 elevi de nivelul 3, calificarea Mecanic auto + 14 elevi de nivelul 4, calificarea Tehnician electrotehnist, în orașul Paphos - Cypru;
Fluxul 2  se va desfășura în perioada 19.10.2018 - 2.11.2018, cu participarea a 10 elevi de nivelul 3, calificarea Mecanic auto  și14 elevi de nivelul 4, calificarea Tehnician mecanic întreținere și reparații, în Barcelos din Portugalia.
Pentru pregătirea primei mobilități, s-a realizat memorandumurile cu partenerii externi
P. Kousios Electrical LTD  din orașul Nicosia, Cypru pentru modulul Circuite electronice și Jomicarauto, LDA din Paphos pentru Mecanici auto - Diagnosticarea funcționării automobilelor. Organizația intermediară care facilitează derularea întregului proiect este Organization for Promotion of European Issues din Cypru - o organizație specializată în managementul proiectelor europene, încurajând tinerii, grupurile defavorizate să se implice în proiecte europene pentru rezolvarea nevoilor lor.
Pentru elevii de liceu se vor desfășura activități practice corespunzătoare modulului ,,Circuite electronice",din stagiile de pregătire practică, modul care este studiat la clasa a XI-a Tehnician electrotehnist. Plecarea va avea loc astăzi, joi 8.03 2018, de la Aleșd până în Budapesta cu autocarul, iar de acolo cu avionul până în Larnaca, unde vom fi așteptați de firma organizatoare pentru a ne deplasa în Paphos.
 Este o mare oportunitate pentru elevii de la învățământul profesional și tehnic pentru adaptarea la medii profesionale, sociale, culturale diverse, prin îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză, ale celor culturale, dezvoltarea unor valori și atitudini europene, pentru o mai bună mobilitate a acestora.
Vom dezvolta pregătirea profesională  în conformitate cu standardele de pregătire europene, specifice, prin acces la noile tehnologii și contact cu firme și specialiști din domeniu, în vederea unor șanse sporite în carieră și o mai bună angajabilitate.
Pentru unitatea școlară este o mare oportunitate deoarece a obținut  realizarea unui parteneriat durabil cu unități din spațiul european, în vederea asigurării unor stagii practice de înaltă calitate.
Doamna director Vasile Valeria, care este și coordonatorul proiectului, ne-a spus:
 ,,Dezvoltarea managementului instituțional nu se poate face decât prin folosirea instrumentelor pentru recunoașterea rezultatelor învățării în diverse contexte și dobândirea de abilități de implementare a proiectelor europene. Este o țintă strategică pentru Planul de acțiune de dezvoltare a unității școlare până în anul 2020.
Validarea și recunoașterea stagiului se va realiza pe baza rezultatelor consemnate în fișa de evaluare post stagiu prin compararea competențelor înscrise în Certificatul Europass Mobility și în Learning Agreement cu unitățile de competență specificate de SPP pentru cele două calificări.
În pregătirea acestei reuniuni, elevii au parcurs 40 de ore de pregătire lingvistică pentru limba engleză cu doamna profesor Bradea Laura, pregătire culturală ( istoria și cultura cipriotă) cu doamna profesor Anca Toderaș și de pregătire pedagogică, reguli de conduită și comportament într-un alt mediu cultural, cu subsemnata".
În cadrul stagiului, vor avea loc programe de divertisment, tururi culturale, excursii în zona peșterilor de la malul mării, vizite la site-urile UNESCO, la mormintele regilor, la casteluri, tururi ghidate în zona Limasol, în amfiteatrul Kourion,la băile Afroditei,precum și o seară culturală cipriotă de rămas bun.
Întoarcerea în țară va avea loc în 24.03.2018 de pe aeroportul din Larnaca, cu aterizare la Budapesta, iar de acolo, cu autocarul până la Aleșd.
Prof. Valeria Vasile,
coordonator proiect
Drum bun, dragi ambasadori ai României, și să vă întoarceți cu bine! Mult succes! - Ovi

Trimite email

miercuri, 12 decembrie 2018