Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prietenie fără frontiere

Marți, 6 martie, la Grădiniţa Nr.1 Beiuş

Prietenie fără frontiere

6 martie 2018...o zi deosebită pentru colectivul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 din Beiuș, pentru părinții și copiii care ne trec pragul în fiecare zi.

Unitatea noastră a desfășurat activitatea ,,Mărțișor pentru mama", activitate din cadrul Proiectului educativ regional transfrontalier ,,Prietenia - un dar de preț", sub coordonarea doamnei inspector pentru educație timpurie Fărăianu Nicoleta-Oana, a domnișoarei Gherțan Simina, profesor la Grădinița cu naționalitate română din Micherechi, Ungaria și a doamnei educatoare Benea Ligia, responsabil de proiect.
Cele opt instituții de învățământ implicate în acest parteneriat, și anume: GPP ,,Toldi" Salonta, structura ,,Micul prinț" , Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" Oradea, structura GPP Nr. 27, GPP Nr. 1, Beiuș, GPP Nr. 1, Tinca, Școala Gimnazială ,,Urviș de Beiuș", structura GPN Nr. 2 Șoimi, GPN Nr. 1 Urviș, Școala Gimnazială Nr. 2 Talpoș, Grădinița de naționalitate română din Micherechi, Grădinița din orașul românesc Jula, Ungaria, au dorit consolidarea relațiilor de colaborare începute încă din 2015.
Desfășurarea acestui program în parteneriat vine ca răspuns la nevoia educatoarelor din grădinițele partenere de a ne confrunta cu noi provocări în plan profesional, de a ne moderniza stilul de muncă, de a elimina rutina din activitatea zilnică, de a ne forma și perfecționa din punct de vedere profesional.
În aceeași măsură contribuie la satisfacerea setei de cunoaștere  a copiilor și la îmbogățirea experienței lor de viață. Preșcolarul este implicat în viața socială prin apartenența sa la familie, la grupurile de joc și de învățare, dar și prin relațiile specifice pe care le poate stabili cu alte instituții din comunitate.
Exemplele pozitive observate în unitățile implicate au demonstrat că acest proiect a avut multiple valențe educative și a dus la promovarea unei educații de calitate, incluzive, atât pentru copiii din mediul urban și rural cât și pentru copiii din comunitățile românești din afara granițelor țării.
După ce s-a discutat despre semnificația mărțișorului, simbolul primăverii, importanța omagierii tuturor femeilor, oaspeții noștri au avut parte de multe surprize.
Copiii au intonat cântece pentru mama, au pus în scenă piesa de teatru ,,Inimioare inimioare", au dansat în ritm de vals, de bachata, dar și pe ritmuri mai energice care au destins atmosfera în joc și voie bună.
După terminarea programului artistic, educatoarele au fost invitate să participe la confecționarea unor produse precum: mărțișoare din etamină, din paste, din aluat, felicitări și flori din hârtie creponată. Cu aceste lucrări a fost realizată o expoziție.
Considerăm că această activitate, ca și întregul proiect, și-a realizat obiectivele propuse, am avut un schimb de experiență, ne-am consolidat relațiile de prietenie, copiii au participat cu drag, părinții ne-au susținut cu bucurie.
Noi, educatoarele de la Grădinița cu program prelungit Nr. 1 din Beiuș (Alexe Camelia, Goicovici Cristina, Ile Ioana, Magda Mariana, Bercea Florica, Magda Cosmina, Stativă Loredana, Popa Gabriela, Pavel Corina, Rada Ioana, Morar Adriana, Moruț Florina, Iakab Liana, Boldurean Gabriela, Bogdan Florina, Henț Corina), împreună cu domnul profesor Magda Adrian, sub atenta îndrumare a doamnei director prof. Ștefănică Monica, ne-am străduit să le insuflăm copiilor sentimente de prietenie, toleranță, armonie, să învățăm împreună lucruri noi pe care să le aplicăm cu entuziasm în activitatea noastră didactică.
Prof. Iakab Liana-Ramona
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prietenie fără frontiere.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 decembrie 2018