Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Să ne clădim singuri viitorul

Educaţia antreprenorială la Școala Nr. 11

Să ne clădim singuri viitorul

În perioada 8 - 9.03.2018, profesoarele Markovits Margareta şi Ciogu Zoia de la Școala Gimnazială Nr.11 din Oradea au prezentat elevilor interesaţi o sinteză a activităţilor realizate pe parcursul anilor având ca temă ,,Educaţia antreprenorială".

Această educaţie începe foarte devreme, încă din primele clase, elevii participând la Târgul de jucării care se realizează an de an.
Timp de trei luni, în fiecare an, elevii se pregătesc pentru Târgul de Crăciun, realizând felicitări şi obiecte decorative pentru pomul de iarnă.
Urmează pregătirea Sărbătorii Paștelui cu vopsirea tradiţională a ouălor și realizarea de felicitări și suporturi pentru ouă.
Elevii au aranjat standul cu produse, au stabilit preţurile şi le-au vândut, iar banii rezultaţi au fost folosiţi ca ajutor material destinat elevilor nevoiaşi.
Cea mai importantă activitate în acest domeniu a fost proiectul ,,Educaţia antreprenorială creativă" la clasa a VII-a A, coordonată de prof.Ciogu Zoia.
Elevii au primit informaţii despre etapele pe care trebuie să le parcurgă de la proiectare la realizarea şi vinderea produselor.
Elevii s-au organizat în patru grupe şi au prezentat câte o propunere de realizare a unui produs de Crăciun. Ei au dat dovadă de multă creativitate, dar şi de simt practic.
Grupa câștigătoare a prezentat un plan detaliat care cuprindea numele produselor pe care le vor realiza, desenele acestora, calculele cu sumele necesare, necesarul de materiale, modul de popularizare a produselor şi locul unde vor fi valorificate.
Din acel moment, toţi elevii clasei au contribuit la realizarea produselor. Le-a fost alocată o sumă identică cu cea dată şi altor şcoli.
Produsele au fost vândute înainte de Crăciun într-un centru comercial din Oradea, unde au fost prezente toate şcolile participante la acest proiect.
Proiectul s-a dovedit a fi o reuşită, elevii învăţând ceva folositor pentru viitorul lor. Sperăm că prin prezentarea acestor activităţi să-i mobilizăm pe elevi să participe la astfel de activităţi care presupun multă creativitate, muncă în grup şi îi fac să fie mândri că au realizat ceva important.
Prof. Markovits Margareta
 
Felicitări, doamna Margareta și doamna Zoia!
Cu siguranță, popularizarea acestor acțiuni și evenimente îi va stimula și mobiliza în continuare, dar îi va stârni și pe alții...
Felicitări, dragi copii! (Ovi Dan)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Să ne clădim singuri viitorul.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 decembrie 2018