Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul ,,Mâini curate, copii sănătoși”

Rotary Club Oradea 1113 lansează

Proiectul ,,Mâini curate, copii sănătoși”

Marți, 13 martie 2018, a avut loc la ReWine Bar din Oradea lansarea unui nou proiect în domeniul educației al Rotary Club Oradea 1113.

Proiectul ,,Mâini curate, copii sănătoși" are ca obiectiv îmbunătățirea stării de sănătate și a nivelului de educație igienico-sanitară a elevilor din mediul rural din județul Bihor având ca partener strategic compania orădeană Skin Novels.
Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient și ieftin mod de a preveni diferite afecțiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual. O igienă corectă ne poate feri de peste 200 de boli, printre care: diareea, toxinfecții alimentare, pneumonie și infecții respiratorii, infecții bacteriene, hepatita A și B, alte infecții virale, boli dermatologice și oftalmologice, infestări cu viermi intestinali etc.
Proiectul presupune: Derularea de ateliere educative în școli și grădinițe privind igiena personală și utilizarea rațională a apei - atelierele vor fi adaptate pentru copii de diferite vârste cu cântece, videoclipuri, exerciții, întrebări, exercițiu interactiv de spălare a mâinilor; Derularea de workshop-uri de conștientizare a cadrelor didactice privind importanța spălării corecte pe mâini cu săpun și a utilizării raționale a apei; Oferirea gratuită a săpunului Rotary elevilor preșcolari și școlari - săpunul Rotary este împachetat într-o poveste personalizată care va conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat.
Așadar, pe lângă educația privind spălatul corect pe mâini, elevii și cadrele didactice vor beneficia de informații de conștientizare publică privind utilizarea rațională a apei și importanța reciclării pentru o viață sustenabilă și în armonie cu mediul înconjurător.
Primii beneficiari ai acestui proiect sunt 100 de copii din ciclul preșcolar și primar din comuna Aștileu. Implementarea proiectului ,,Mâini curate, copii sănătoși" în comuna Aștileu se va efectua, începând din data de 13 martie, cu sprijinul și în parteneriat cu Holcim România SA, companie care are o tradiție în derularea de proiecte comunitare în zonă.
Rotary Club Oradea 1113 își propune să implementeze acest proiect în toate școlile primare și grădinițele din mediul rural al județului Bihor, având ca și grup țintă un număr aproximativ de 45.000 de copii.
Nu întâmplator a fost aleasă pentru lansare luna martie fiindcă aceasta este „Luna apei și a igienei" în calendarul anual al activităților cluburilor rotariene, fiind acel tip de proiect care reprezintă unul din principalele instrumente prin care se poate produce un impact semnificativ, pe termen lung, în comunitățile locale.
Atât companiile locale, cât și persoanele fizice sunt invitați să devină parteneri ai Rotary Club Oradea 1113 și să contribuie la susținerea acestui proiect prin donații reprezentând: pachete de săpunuri 1+2 (la fiecare săpun achiziționat, alte două săpunuri mici vor ajunge la un copil care va învăța să se spele corect pe mâini);
săpunuri la vrac (neambalate) destinate copiilor pentru o perioadă mai lungă.
,,Școala de nota 10"
Proiectul face parte dintr-un program amplu al Rotary Club Oradea 1113 numit ,,Școala de nota 10". Acesta este un program catalizator, menit să atragă și să stimuleze acțiuni comunitare integrate ale diverșilor actori locali în vederea îmbunătățirii condițiilor și nivelului de educație a elevilor preșcolari și școlari din județul Bihor.
,,Școala de nota 10" presupune următoarele domenii de intervenție:
Educație sanitară - Proiectul ,,Mâini curate, copii sănătoși";
Infrastructură sanitară - Proiectul ,,Toalete ca la carte";
Infrastructură educațională - modernizări, dotări și materiale didactice - finanțate prin Proiectul ,,Rotary Golf Charity Cup", care a primit distincția de ,,Proiectul anului 2017" în cadrul Galei comunității bihorene, gală organizată de Fundația Comunitară Oradea;
Educație practică privind mediul înconjurător - Proiectul,,Rotary plantează în școli";
Grădinița de vară - Proiectul „Vacanța mea e un curcubeu" (ROGVAIV).
Despre Rotary Club Oradea 1113
Rotary Club Oradea 1113 este afiliat Rotary District 2241 România și Republica Moldova, membru al organizației Rotary International și este format din membri activi, cu interese în dezvoltarea comunității prin acțiuni de sprijinire a educației, sănătății și de antreprenoriat social. Rotary Club Oradea 1113 își propune să atragă interesul și angajamentul comunității pentru proiecte de interes actual care să devină autosustenabile.
Website: rotary1113.ro/
Facebook: www.facebook.com/rotary1113/
YouTube:  www.youtube.com/channel/UClEuQwT-5r78pvxKSzP1R4A
Békési Csaba
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul ,,Mâini curate, copii sănătoși".

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 26 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)