Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Istoria românilor în context european - itinerarul Unirii în Transilvania”

Centenarul Marii Uniri

,,Istoria românilor în context european - itinerarul Unirii în Transilvania”

Vineri, 9.03.2018, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", Bihor-Oradea, profesori și elevi ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea, de la specializările tehnician în turism, tehnician în administrație și calificarea lucrător hotelier, au desfășurat în cadrul Programului internațional „Școli-ambasador ale Parlamentului European" activitatea „Istoria românilor în context european - itinerarul Unirii în Transilvania", eveniment organizat și coordonat de prof. ec. Ardelean Simona-Violeta, director adjunct al colegiului.

La activitate au participat ca invitați d-na prof. Ligia Mirișan, director Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", care le-a transmis elevilor invitația de a vedea Biblioteca Județeană ca pe un spațiu al întâlnirilor și al schimbului de idei și nu doar un depozit material al informației. d-l Florin Ardelean, om de televiziune, scriitor şi lect. univ. dr. la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii din Oradea, care a transformat discuția informală într-un context cald și familiar, stimulând elevii să treacă dincolo de o simplă prezentare a informației.
Temele prezentate de elevi au vizat contextul socio-economic și locurile unde s-au desfășurat evenimentele premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918: „Leul românesc şi Marea Unire din 1918" , „Contribuția bisericii la înfăptuirea Marii Uniri", „Locuri și evenimente desfășurate în spațiul transilvănean: orașele Unirii". Elevii au fost coordonați de profesorii: Tămaș Mariana, Marian Monica, Pop Camelia, Botiș Daniela, David Olivia și bibliotecar Delia Pantea.
Prin intermediul Programului internațional „Școli-ambasador ale Parlamentului European" se dorește promovarea valorilor Uniunii Europene dezvoltând elevilor respectul pentru propria țară, pe principiul „Unitate în diversitate", învățându-i drepturile, dar și obligațiile cetățeanului european spre a avea libertatea de a se valoriza, prin competențele obținute la școală și prin implicarea în proiect, în orice țară europeană.
Coordonator activitate,
prof. ec. Ardelean Simona,
director adjunct
Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Istoria românilor în context european - itinerarul Unirii în Transilvania”.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020