Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Programul Bursa Profesională dedicat elevilor din mediul rural

PENNY Market, alături de World Vision România, susține

Programul Bursa Profesională dedicat elevilor din mediul rural

Bucureşti, 14 martie 2018 - PENNY Market susține programul Bursa Profesională dedicat elevilor din mediul rural înscrişi într-o formă de învăţământ profesional, printr-o sponsorizare anuală în valoare totală de RON 72.000.

Prin intermediul programului desfășurat de Fundația World Vision România se stabilesc burse individuale în valoare de 200 de lei, iar tinerilor li se oferă oportunitatea de participare la activităţi educative şi de formare susţinute prin Fundaţia World Vision România, astfel încât să le crească acestora șansele reale de integrate pe piaţa muncii.
Proiectul a fost demarat în toamna anului trecut, fiind inclus în cadrul programului de burse pentru elevii din mediul rural ,,Vreau în clasa a noua", derulat de Fundaţia World Vision România. În prezent, PENNY Market sprijină 12 elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu" din judeţul Dolj şi 16 elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Iordache Zosima", din judeţul Ialomiţa. Tinerii din mediul rural beneficiază astfel de o bursă lunară acordată prin programul Bursa Profesională, dar și de însuşirea unor aptitudini şi competenţe necesare pentru ocuparea unui loc de muncă odată cu finalizarea şcolii profesionale.
„REWE România își menține promisiunea de a se implica în comunitățile din care face parte și ne bucurăm că prin acest parteneriat putem susține tinerii din mediul rural. Ne-am mobilizat astfel încât să venim în sprijinul acestora atât printr-un program de burse cât și prin activități de training oferite de profesioniștii noștri, prin care să le creștem tinerilor șansele reale de integrare pe piața forței de muncă" a declarat Dana Popa, director Departament Resurse Umane, REWE România.
 „Peste 40% dintre elevii care abandonează şcoala după absolvirea a opt clase rămân în comunităţile rurale din care provin, în timp ce rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani este de 22% la nivelul întregii ţări. Parteneriatul Fundaţiei World Vision România cu PENNY Market adresează o problemă punctuală, şi anume sprijinirea tinerilor din mediul rural în a finaliza o formă de învăţământ profesional şi a obţine un loc de muncă mai bine plătit" a declarat Daniela Buzducea, director naţional World Vision România.
Pentru fiecare elev înscris în program se asigură ședințe individuale de consiliere profesională și sprijin pentru administrarea bursei, precum şi workshop-uri lunare şi o tabără de dezvoltare personală. Prin participarea la workshop-uri şi la tabăra de dezvoltare personală, bursierii vor deprinde noţiuni de comunicare şi relaţionare, vor învăţa să lucreze în echipă, să îşi gestioneze imaginea şi vor exersa vorbitul în public.
Totodată, PENNY Market pune la dispoziția elevilor mai multe activități practice desfășurate în cadrul magazinelor din regiunea în care aceștia se află, prin care aceștia vor învăţa direct de la profesionşti abilitățile necesare pentru un loc de muncă mai bine plătit. În plus, bursierii vor avea acces la stagii de practică de specialitate, precum şi la oportunităţi de carieră în interiorul companiei.
 
Despre PENNY Market
PENNY Market este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de trei centre logistice situate în localitățile: Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. În prezent, REWE România deține 222 magazine PENNY Market la nivel național și activează cu un număr de aproximativ 4.300 de angajați. Expansiunea locală continuă și în 2018 cu un număr de 20 - 25 de magazine noi.
 
Despre World Vision România
World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.  World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 27 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din opt judeţe.
Ovidiu Lazăr

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:10:29 Ora de vară a Europei de Est