Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor 2018”

BNR participă la o nouă ediţie a proiectului

„Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor 2018”

Banca Națională a României, în parteneriat cu Child and Youth Finance International și Ministerul Educației Naționale, organizează în perioada 12 - 16 martie 2018 „Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor".

Tematica acestui an este ,,Money Matters Matter".
Pe parcursul acestei săptămâni, sucursalele și agenţiile BNR organizează o serie de activităţi educaţionale destinate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar.
Prin intermediul unor activităţi interactive, peste 350 de elevi din județul Bihor vor discuta cu specialiștii din cadrul Agenției Bihor a Băncii Naționale a Românei despre economisire, credit, dobândă, inflaţie, istoria monedei naţionale, rolul şi funcţiile băncii centrale. Metodele formale şi nonformale de prezentare au ca suport materiale video legate de istoria leului, fabricarea monedelor şi bancnotelor aflate în circulaţie şi de elementele de siguranţă ale bancnotelor.
Această săptămână se va încheia vineri, 16 martie 2018, prin conferința ,,Incluziunea financiară - de la vorbe la fapte", ce se va desfășura la sediul central al BNR, cu participarea reprezentanților Ministerului Educației Naționale, Autorității de Supraveghere Financiară, Asociației Române a Băncilor și Mastercard România.
Proiectul ,,Săptămâna Mondială a Banilor - 2018" este parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care participă țări de pe toate continentele. Acest demers are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor, precum și cel al incluziunii financiare.
BNR participă pentru al cincilea an consecutiv la programul Global Money Week.
(A.P.)

Trimite email

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.