Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ziua etniilor la Timișoara

Luni, 15 decembrie,

Ziua etniilor la Timișoara

Luni, 15 decembrie 2009, Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României www.dri.gov.ro celebrează diversitatea etnică din țară la Timișoara.

 Realizat împreună cu Institutul Intercultural Timișoara www.intercultural.ro, programul propus al actualei ediții, din data de 15 decembrie, de la ora 15, desfășurat sub genericul "Ziua etniilor", este dedicat reprezentanților organizațiilor minorităților naționale – ca manifestare oficială și în cadrul  2008 - Anul european al dialogului intercultural www.dialog2008.ro (pagina programului în România) – printr-o serie de momente, astfel: *intervenții ale organizatorilor (domnișoara Ivana Gvozdenovici – Departamentul pentru Relații Interetnice și domnul Călin Rus – Institutul Intercultural Timișoara) și ale consilierului Ministerului Culturii și Cultelor, domnul Koczka György *prezentările participanților din partea etniilor prezente *prezentarea Calendarului intercultural, realizat de Institutul Intercultural Timișoara *prezentarea Centrului de consultanță pentru programe culturale europene, organism național de coordonare pentru 2008 – Anul european al dialogului intercultural *campania națională și proiectul național PUZZLE pentru 2008-AEDI *prezentarea studiului privind dialogul intercultural în România, produs realizat de Institutul Intercultural din Timișoara, cu finanțare din partea Ministerul Culturii și Cultelor și discuții pe marginea acestuia *momente artistice *bufet
La evenimentul ce se desfășoară în sala de conferințe a Complexului Hotelier Timișoara, de la etajul I www.hoteltimisoara.ro sunt invitate 150 de persoane: jurnaliști, cadre didactice și oameni de cultură. Pentru mai multe informații si pentru a vă manifesta interesul de a participa, contactați: Institutul Intercultural, bdul. 16 Decembrie 1989, nr. 8, Timișoara 300173, tel. 0722280035, 0751011142, fax 0256203942, 0256498457, , Eugen.Gherga@intercultural.ro sau Ivana.Gvozdenovici@dri.gov.ro, Departamentul pentru Relații Interetnice).
18 decembrie - Ziua minorităților naționale
În 18 decembrie 1992, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice și religioase; documentul internațional oferă o garanție a drepturilor minorităților în general, astfel încât mai multe state i-au recunoscut importanța prin declararea zilei de 18 decembrie ca Ziua minorităților naționale.
Despre 2008 – Anul european al dialogului intercultural.
În fiecare an, Uniunea Europeană definește o temă în vederea realizării unei campanii de creștere a conștientizării publicului și de atragere a atenției guvernelor naționale asupra unei problematici specifice.
Pentru anul 2008, dialogul intercultural a fost definit ca cea mai sigură cale spre o mai bună înțelegere și conviețuire între cei 500 de milioane de cetățeni europeni. Uniunea Europeană a identificat mai multe arii tematice unde dialogul intercultural este prezent zi de zi și anume: cultura, educația, migrația, minoritățile, religia și tineretul.
Mihaela Cristina GHINESCU

Trimite email

marţi, 11 mai 2021