Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Planul acțiunilor de aniversare a Centenarului Marii Uniri

Centenarul Marii Uniri la Agora

Planul acțiunilor de aniversare a Centenarului Marii Uniri

Dl rector Ioan Dzițac a anunțat și a publicat astăzi (29 martie 2018), Planul acțiunilor de aniversare a Centenarului Marii Uniri.

Evenimente:
1. ICCCC2018 - 7th International Conference on Computers Communications and Control
http://univagora.ro/en/icccc2018/
Descriere: Conferință internațională organizată de Universitatea Agora. Au confirmat ferm peste 60 de participanți din peste 20 de țări.
Parteneri: Cercetare Dezvoltare Agora; Academia Română;  IEEE -Regiunea 8
Perioada: 8.05. -12.05.2018.
2. ,,100 Romanian Theoretical Computer Scientists"
Descriere: Lansarea volumului, cu același titlu, publicat în Ed. Academiei Române, și distribuirea gratuită pentru participanții la ICCCC2018.
Parteneri: Academia Română (acad. Gheorghe Păun, acad. Florin Gheorghe Filip), Academia de Științe a Moldovei (acad. Svetlana Cojocaru)
Data: 9.05.2018.
3. „ International Journal of Computers Communications & Control: The Brand of Agora University"
http://dzitac.ro/files/ijccc/IJCCC_UAO.pdf
Descriere: Prezentarea în cadrul ICCCC2018 a  revistei editate de Universitatea Agora (cu factor de impact 1,374).
Parteneri: Academia Română (acad. Florin Gheorghe Filip, acad. Gheorghe Păun)
Data: 09.05.2018.
4. ,,100 de ore cu matematicieni și informaticieni români, din diaspora, în Agora orădeană"
http://univagora.ro/en/icccc2018/keynote/
Descriere: Invitați la ICCCC2018: Alfred Marcel Bruckstein (Israel); Barnabas Bede (SUA); Valeriu Beiu (UAE)
Perioada: 8.05.2018-13.05.2018
5. ,,100 de minute prin Oradea" (Beautiful Oradea)
http://univagora.ro/en/icccc2018/program/
Descriere: Turul Municipiul Oradea (cu participanții la ICCCC2018)
Data: 9.05.2018.
6. ,,Beautiful Romania"
http://univagora.ro/en/icccc2018/program/
Descriere: Excursie participanții la ICCCC2018 (din 20 de țări) la Salina Turda și pe Valea Arieșului
Data: 11.05.2018.
7. ,,Moment 100 la BACStud2018"
http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2018/
Descriere: În cadrul Simpozionul Internaţional "Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2018, ediția a IV-a desfăşurat în perioada 18-20 octombrie 2018 la Universitatea Agora din Municipiul Oradea - redistribuirea a 100 de participanţi la simpozion pe reperele lui ,,100", apoi realizarea unei hore pe ritmuri de muzică populară şi a unei tombole cu produse handmade cu şi pentru cei 100 de participanţi.
Data: 19.10.2018.
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021