Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii

La Biserica Sf. Apostol Andrei, se pregătesc

14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii

De dimineață (sâmbătă, 7 aprilie 2018), după ora 8.00, pe soleea Bisericii Ortodoxe Sfântul Apostol Andrei din Oradea, credincioși de toate vârstele, majoritatea tineri, pregătesc 14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii.

Lateral, lângă trapeză, bărbații taie pâinea, care apoi este stropită cu vin roșu și dusă pe mesele femeilor și tinerilor care o ambalează în pungulițe; pungulițele cu paște sunt așezate în navete, care ajung în trapeză, la răcoare, unde sunt păstrate până la noapte.
Părintele vicar Vasile Bota, ca o gazdă bună, oferă doritorilor ceai cald cu lămâie.
,,Ca și anul trecut, pregătim câteva mii de pungulițe. 14.000, zicem noi.
Mulțumim tuturor celor care și astăzi și-au făcut timp să ne dea o mână de ajutor.
La miezul nopții, îi așteptăm pe toți orădenii la Praznicul Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos", ne-a spus părintele vicar Vasile Bota.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (54 de poze), accesați Galeria foto: 14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 27 iulie 2021