Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Simpozionul Internațional ,,Fereastră către stele”

Asociația Cultural – Științifică ,,Pleiadis” vă invită să participați la

Simpozionul Internațional ,,Fereastră către stele”

Asociația Cultural - Științifică ,,Pleiadis" și partenerii săi: Facultatea de Geografie de la Universitatea de Stat din Tiraspol, sediul din Chișinău, Republica Moldova, Facultatea de Fizică de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Liceul Academic de Arte Plastice ,,Igor Vieru" din Chișinău - Republica Moldova și Școala Raională de Arte Plastice ,,Nicolae Moisei" din Telenești, Republica Moldova vă invită să participați la: Simpozionul Internațional ,,Fereastră către stele", ediția a II-a din 26 - 27 mai 2018, Iași - România.

Simpozionul este organizat pe trei secțiuni:
Secțiunea I: Cosmosul în literatură, artă și religie (articole, *** inclusiv articole cu referire la domeniul științifico-fantastic)
Secțiunea a II-a: Evoluția științei și tehnicii (articole / lucrări științifice) matematică, fizică, astronomie și astrofizică științele vieții: biologie, biochimie, biofizică, genetică, agricultură, nutriție, medicină... inginerie și științe aplicative: bioinginerie, inteligență artificială, biblioteconomie, metrologie, optică, chimie aplicată... științele Pământului: geochimie, geodezie, geodinamică, geofizică, geografie, geologie, hidrologie, meteorologie, oceanografie...
Secțiunea a III-a: Universul Creativității - creații personale: poezii, povești sau epigrame (Teme propuse: invenții care au revoluționat lumea, călătorii științifico-fantastice); film (Tema propusă: prezentarea unui experiment științific); desen, pictură, grafică, colaj, prezentări PowerPoint sau fotografie (Teme propuse: oameni care au făcut istorie; identitatea vizuală în orașul viitorului; invenții și inovații care au revoluționat lumea; cosmosul în spaţiului liturgic, al arhitecturii şi iconografiei bisericeşti).
Participarea poate fi: direct, cu prezentarea lucrărilor în plen sau indirectă, prin trimiterea lucrărilor pe adresa de e-mail.
Program
26.05.2018, sâmbătă, între orele 11.00 - 17.00
- Prezentări de lucrări științifice din cadrul simpozionului pe secțiunile:
,,Cosmosul în literatură, artă și religie" și ,,Evoluția științei și tehnicii".
Expoziția ,,Universul Creativității".
27.05.2018, duminică, între orele 10.00 și 14.00
Itinerar cultural ieșean.
Detalii privind desfășurarea simpozionului le găsiți pe link-ul de mai jos sau se pot solicita la adresa de e-mail: asociatia.pleiadis@gmail.com
https://drive.google.com/file/d/1YQL7leVuXDIc_tDaZ5xneXOttiHYBo6J/view
(Executați: click pe link - se deschide o pagina nouă cu documentele atașate - apăsați pe săgeta din colț sus (download) pentru descărcarea zip-ului.)
Data limită de trimitere a lucrărilor: 18 mai 2018.
Vom confirma primirea lucrărilor!
Vă așteptăm cu drag!
Daniela Dorin & Inga Cebotaru

Trimite email

Sunday, 28 May 2023