Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O nouă activitate în cadrul proiectului educativ județean ,,Întâlnire cu trecutul”

Miercuri, încondeierea ouălor

O nouă activitate în cadrul proiectului educativ județean ,,Întâlnire cu trecutul”

Miercuri, 28 martie 2018, în cadrul proiectului educativ județean Întâlnire cu trecutul, a avut loc o activitate specifică sărbătorilor de Paște, încondeierea ouălor.

Proiectul coordonat de d-na prof. psiholog Haioș Temena de la C.S.E.I. Nr. 1 Oradea își dorește o apropiere a celor implicați de valorile tradiționale românești. Ideea proiectului a fost foarte bine primită, în consecință, foarte multe școli și instituții s-au alăturat: Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", C.S.E.I. Popești, Liceul ,,Don Orione" din Oradea, Parohia Ortodoxă Buna Vestire, Nojorid, Asociația Prețuirea Armoniei, Varviz, Fundația Creștină Eum, Marghita și Asociația Speranță pentru Schimbare, Marghita.
Activitatea, la care au participat copiii grupei mari de la Liceul ,,Don Orione", însoțiți de d-nele educatoare Anița Susa și Adela Pintea, elevi de la C.S.E.I. Nr 1 Oradea care au avut-o alături pe coordonatoarea acestui proiect, prof. Temena Haioș și elevi ai Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazul", a fost organizată de prof. Hontilă Ramona și prof. Mela Delia de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", alături de părintele paroh Hontilă Horațiu de la Parohia Ortodoxă Buna Vestire din Nojorid.
Copiii au participat la discuții referitoare la sărbătorile pascale, au cântat, au prezentat tehnici de încondeiere a ouălor de Paște și, folosindu-și imaginația, au realizat propriile mici opere de artă.
Aceasta este a 3-a întâlnire din cadrul acestui proiect, prima fiind desfășurată la C.S.E.I. Nr 1 în Oradea, iar cea de-a doua, la Marghita, într-o scurtă excursie de o zi.
Prof. dr. Ruben Filimon
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O nouă activitate în cadrul proiectului educativ județean ,,Întâlnire cu trecutul”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 23 aprilie 2019