Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Acțiune de salubrizare a malurilor Crișului Repede

Ieri

Acțiune de salubrizare a malurilor Crișului Repede

Ieri, 12 aprilie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Fundaţia Life Tineret împreună cu partenerii Administrația Bazinală de Apă Crișuri - APELE ROMÂNE, Master Adventure, ECOTOP Oradea și Asociaţia Oradea Civică, dar și cu alți cetățeni voluntari au curățat apele și malurile Crișului Repede pe porțiunea cuprinsă între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan.

În acțiunea de ieri s-au implicat 70 de persoane, care până la ora 13.00, au colectat în total 80 de saci cu deșeuri din albia Crișului Repede.  Acțiunea de igienizare va continua și mâine.
Primăria Oradea prin RER Vest Oradea asigură transportul deșeurilor colectate la Depozitul Ecologic. Totodată, pentru buna desfășurare a acestei activități, Primăria Oradea  asigurat furnizarea de saci menajeri.
Voluntarii din cadrul proiectului The Green City Project 2, derulat de către Fundația Life Tineret, au inițiat această acțiune pornind de la convingerea că apele țării reprezintă un element esențial în ecosistemul din comunitatea noastră. Totodată cursurile de apă împreună cu malurile lor asigură habitatul multor specii de animale și un loc de relaxare pentru oameni.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, voluntarii vin și trag un semnal de alarmă către comunitatea din Oradea, dar și către oamenii care trăiesc în județul Bihor, asupra faptului că toți suntem responsabili de protejarea calității apei și de resursele de apă, iar în contextul schimbărilor climatice avem responsabilitatea de a avea grijă de râurile noastre ca de una dintre cele mai importante resurse de care depinde existența și funcționarea vieții umane.
Tocmai de aceea la această acțiune au fost invitați toți aceia care consideră ca pot și trebuie să ajute pentru ca râul care străbate comunitatea noastră să nu fie poluat cu deșeuri.
Acţiunea face parte din proiectul "THE GREEN CITY PROJECT 2", realizat de Fundaţia Life Tineret cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. (B.P.)

Trimite email

mari, 23 aprilie 2019