Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Școala altfel” e cel mai îndrăgit proiect (program) educațional!

Cea mai frumoasă săptămână de școală!

,,Școala altfel” e cel mai îndrăgit proiect (program) educațional!

Așteptam cu nerăbdare să înceapă Școala altfel, la fel ca toți elevii de la Școala Gimnazială ,,Dacia".

Noi, elevii clasei I E, eram dornici să participăm la toate activitățile... altfel, pregătite de doamna învățătoare Dana Aurora Avram. Știam că ne vom distra și vom învăța multe lucruri noi.
În prima zi, o doamna de la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor ne-a explicat cât de important este cât timp suntem la școală și nu numai, să ne înțelegem bine între noi.
A doua zi, marți, ne-am adunat cu toții să plecăm într-o mare aventură, la muzee. Am vizitat Muzeul Militar și Muzeul Țării Crișurilor.
Prima oprire am făcut-o la Muzeul Militar. Am văzut vârfuri de săgeți preistorice din piatră, ulcioare din lut, apoi am testat armele și am admirat costumele din diferite epoci ale Armatei Române. Toți colegii erau încântați, iar eu nu mai conteneam cu întrebările, doream să știu cât mai multe detalii despre fiecare epocă.
La Muzeul Țării Crișurilor, am admirat și ne-am minunat de mașinile lui Leonardo da Vinci. Știam că a fost un mare pictor, iar acum am aflat că era și un mare inventator. Tancul, deltaplanul, bicicleta, fierăstrăul și un model de mașină, toate făcute din lemn, ne-au fascinat!
Miercuri, ne-am relaxat și am văzut o piesă de teatru, ,,Jack și vrejul de fasole", în sala de sport a școlii. După piesa de teatru, fiecare dintre noi, am încondeiat ouă.
Ziua de joi a sosit! Era momentul mult așteptat! Vizita la Stația de pompieri de pe Str. Aluminei nu o vom uita curând. Aici am asistat la o demonstrație și la o testare a echipamentului tehnic. Am avut ocazia să urcăm în mașinile de pompieri, și să vedem pompierii în acțiune. Ei ne-au prezentat o  operațiune de salvare. A fost ceva de senzație! Cu ajutorul unui dispozitiv în formă de foarfecă, pompierii au îndepărtat ușa și au dus la bun sfârșit misiunea de salvare. Un alt moment formidabil a fost când noi am manevrat furtunul de apă. Eu și colegii mei așteptăm cu nerăbdare să venim și la anul la pompieri!
În ultima zi din cadrul săptămânii ,,Școala altfel", am realizat decorațiuni ,,eco" de Paști, din cofraje de ouă. Au sosit si rezultatele testelor Comper, un motiv în plus de bucurie pentru toți colegii. Ne-am descurcat foarte bine!
Păcat că s-a terminat săptămâna cea ,,luminată"! Noi, elevii, am dori să avem parte de cât mai multe asemenea săptămâni deosebite! Poate ne face o asemenea surpriză chiar Măria Sa Ministerul Educației Naționale!
Săptămâna altfel, văzută de Andrei Popovici
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Școala altfel” e cel mai îndrăgit proiect (program) educațional!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 23 aprilie 2019