Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concert folcloric cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la intrarea în Oradea a armatei române, conduse de generalul Traian Moşoiu

Vineri,

Concert folcloric cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la intrarea în Oradea a armatei române, conduse de generalul Traian Moşoiu

Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) organizează, ca în fiecare an, un concert folcloric dedicat sărbătorii zilei de 20 aprilie, dată la care se împlinesc 99 de ani de la intrarea în Oradea a armatei române, conduse de generalul Traian Moşoiu.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 19.00.
Prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei și poate fi achiziționat de la casa de bilete a Casei de Cultură între orele 9.00 și 17.00.
La data de 20 aprilie 1919, orașul a fost eliberat de sub ocupația bolșevică a lui Bela Kun de către armata română, în frunte cu generalul Traian Moșoiu.
La 99 de ani de la acel moment istoric, invităm orădenii să se bucure de un spectacol folcloric la care-i vor putea asculta pe unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți populari naționali: Veta Biriș, Ionuț Fulea, Sava Negrean, Cornel Borza Leontin Ciucur și Otilia Haragoș. Alături de aceștia pe scenă vor urca și trei tinere talente ale folclorului bihorean: Mădălin Ilea, Andrei Corb și Iulia Lucaciu.
Spectacolul va avea atât momente de orchestră cât și momente de dansuri populare din județul Bihor și va fi prezentat de cunoscuta realizatoare TV Iuliana Tudor. (B.P.)

 

Trimite email

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.