Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul preventiv „Școala fără violență” (ediția a XI-a)

Marți, liceeni din 14 instituții de învățământ bihorene se vor întrece la Lic. T. ,,O. Ghibu”

Concursul preventiv „Școala fără violență” (ediția a XI-a)

Marți, 24 aprilie 2018, la ora 12.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Oradea, se va desfășura cea de-a 11-a ediție a Concursului preventiv „Școala fără violență", organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Oradea.

Concursul, la care vor participa peste 100 de elevi și profesori din 14 unități școlare din județul Bihor, își propune să crească nivelul de siguranță a elevilor în spațiul public și privat, provocându-i să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi.
Concursul implică un număr mare de tineri care au libertatea de a alege mesajele și forma în care sunt transmise recomandările specialiștilor în prevenirea criminalității.
Concursul va fi organizat pe trei probe:
1.Momentul artistic - realizarea unei scenete cu un mesaj clar împotriva violenței;
2. Redactarea unui eseu din domeniul prevenirii criminalității;
3. Proba teoretică.
Elevii vor transmite mesajul preventiv într-un mod creativ, prin metode atractive, interactive și cu puternic impact vizual, combinând cunoștințele preventive dobândite cu arta teatrală.
Încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generației lor este benefică, aceștia devenind astfel mai conștienți și mai responsabili, atât față de conduita proprie, cât și față de cea a colegilor sau a prietenilor lor, fiind capabili să evite riscurile.
Fiecare liceu va participa cu un echipaj format din maximum cinci elevi. Fiecare şcoală va desemna echipa participantă, care va fi însoţită obligatoriu de un cadru didactic din unitatea de învățământ.
În acest proiect vor participa elevi de liceu de la instituții de învățământ din municipiul Oradea, Ștei, Beiuș, Salonta, Aleșd, Vadu Crișului, Șuncuiuș și Dobrești din judeţul Bihor, concursul adresându-se distinct, elevilor din clasele IX - XII. Astfel, în competiție s-au înscris elevi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan" Oradea, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși" Oradea, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr" Oradea, Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea, Colegiul Național „Avram Iancu" Ștei, Colegiul Național „Teodor Neș" Salonta, Liceul Teoretic „Constantin Șerban" Aleșd, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, Liceul Tehnologic Nr.1 Dobrești, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș" Beiuș, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman" Aleșd și de la Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului.
Inițiativa urmărește prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, domeniu care reprezintă o prioritate pentru Poliția bihoreană. Competiţia este înscrisă în Calendarul activităţilor educative interjudeţene şi regionale al Ministerului Educaţiei Naţionale.
Ocupantele primelor trei locuri vor participa la etapa regională a acestui concurs, care va fi organizată în municipiul Oradea, în cursul lunii mai a.c.
Alina Dinu

Trimite email

duminică, 9 august 2020