Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Împreună putem să ne scriem viitorul

Ieri, am votat în sala mare a Primăriei Oradea

Împreună putem să ne scriem viitorul

S-a dovedit ieri, 24.04.2018, că societatea orădeană vibrează la ideea de implicare în proiecte de viitor.

Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" în frunte cu dl. director Troie Gheorghe, cadre didactice, părinți și bunici au venit la Primăria Oradea pentru a demonstra că le pasă, că vor, că e firesc ca școala să fie mai atractivă și mai eficientă pentru copii, pentru viitorul nostru al tuturor. Unii au venit însoțiți de copii într-o demonstrație practică despre ceea ce înseamnă o societate activă, democratică și vizionară.
Proiectul ,,Investind în educație - investim în viitorul copiilor noștri" înscris în concursul de proiecte lansat de Primăria Oradea a fost selectat din aproximativ 190 de proiecte, iar în urma votului on-line s-a clasificat pe locul II din cele 40 de proiecte validate. Etapa a treia de selecție și ultima, a presupus votul off line unde mobilizarea și implicarea comunității a fost într-un grad impresionant de mare. Pe porțile larg deschise ale Primăriei, valuri de oameni de toate vârstele au intrat să voteze speranța, dorința și încrederea în viitor.
Iar viitorul presupune digitalizare. Proiectul urmărește dotarea sălilor de clasă cu tehnică inovativă în domeniul învățământului: un sistem informatic centralizat, table interactive, calculatoare, multifuncționale, sistem audio. Și, mai presus de toate, se dorește a fi un proiect pilot, un punct de referință și pentru alte instituții de învățământ de stat.
Ani Monica, Tăut Stela, Deliman Alina, Simona  Bunta... și Zaha Alina au fost susținute în inițiativa și demersurile lor de întreg colectivul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu", și mai ales de părinți, de comunitate. Și asta pentru că au înțeles că acum am putea asfalta un trotuar sau face 100 de bănci într-un parc, dar dacă investim în copii vom avea șansa ca în viitor să avem asfaltat tot orașul și toate parcurile să fie amenajate.
Și de undeva trebuie început. Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" își dorește să vină în întâmpinarea nevoilor celor care reprezintă viitorul. Dacă ne dorim ceva mai bun trebuie să investim în ei - în copiii de azi care vor deveni adulții de mâine.
Prof. Monica Ani
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Împreună putem să ne scriem viitorul.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021