Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor

La Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" din Oradea

Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor

,,Nimeni nu poate face ceea ce face o carte. Te ridică din viața ta ... către o lume cu totul nouă, o nouă perspectivă. O carte este ca un vis, pe care îl împrumuți de la un prieten", afirma Dave Kellett.

Pornind de la aceste cuvinte, doamnele profesor de limba și literatura română, Claudia Creț și bibliotecar, Codruța Manea, au marcat ziua de 23 Aprilie, Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor, printr-o activitate extrașcolară.
Elevii din clasele a VII-a B și a IX-a C de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" din Oradea au recitat poezii închinate cărții și au subliniat importanța lecturii prin diferite cugetări ale marilor gânditori ai literaturii române și universale.
Pentru că fiecare persoană are o anumită concepție despre carte, elevii claselor a IX-a C și a XI-a B au redactat propriile eseuri despre carte, pe care le-au susținut în cadrul activității.
Evoluția cărții de-a lungul timpului a fost prezentată printr-un material PowerPoint realizat de către elevii clasei a IX-a C.
Activitatea dedicată Zilei internaționale a cărții s-a încheiat cu sceneta ,,Povestea cărții de povești" interpretată de către elevii clasei a VII-a B.
Codruța M.

Trimite email

miercuri, 16 octombrie 2019