Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 09-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Profesorii vor include inteligența artificială în predare la nivel preuniversitar, ei și elevii vor fi evaluați cu ajutorul unor instrumente IA, iar domeniul va fi abordat în discipline opționale la liceu, conform proiectului Strategiei naționale pentru IA

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Festivalul de colinde Noi umblăm a colinda

Miercuri, la Teatrul “Arcadia”

Festivalul de colinde Noi umblăm a colinda

Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret “Arcadia” din Oradea a găzduit, miercuri, 17 decembrie 2008, cea de-a IV-a ediție a Festivalului de colinde "Noi umblăm a colinda", organizată de Inspectoratul Școlar, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Bihor, Consiliul județean și Teatrul “Arcadia”.

În holul teatrului, au fost expuse lucrările (desenele și icoanele) celei de-a patra ediții a  expoziției cu tema "Nașterea Domnului - popas duhovnicesc".
Manifestarea a fost deschisă de prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate și Preasfinția Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, invitat de onoare în juriul festivalului.
Preasfinția Sa a salutat și a felicitat artiștii, dascălii și părinții prezenți în sală, urându-le Sărbători binecuvântate și îndemnându-i să persevereze în păstrarea și promovarea frumoaselor tradiții și obiceiuri de Crăciun.
La festival au fost așteptate cele 19 formații (selectate) și rapsozii populari însoțitori, care au interpretat un colind inedit din zona de baștină. Spectacolul a fost deschis de formația de la Gr. Șc. “Unirea” Ștei și rapsodul popular Maria Purle, din Valea de Jos; au urmat: C.T. “Avram Iancu” din Ștei (și Miron Blaga, în vârstă de 83 de ani), C.T. “Ioan Ciordaș” Beiuș (și Gheorghe Popa – 71 de ani), C.N. “Samuil Vulcan” Beiuș (și Floare Irimie – 70 de ani), Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Oradea (și Irina Pârvu – 58 de ani, din Voivozi), Școala din Dernișoara (și preot Vasile Ungur), S.A.M. “G. Barițiu” Oradea, C.T. “Alexandru Roman” din Aleșd, Școala din Budureasa, Ineu…, Dobrești, Luncasprie, Gr. Șc. Agricol “Horea” Marghita și școala gimnazială din Marghita, Diosig și Sânnicolau Român, Liceul Teoretic German “Fr. Schiller”Oradea și Școala cu clasele I-VIII “Alexandru Roman” Oradea. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul de colinde Noi umblăm a colinda.

Trimite email
Wednesday, 27 September 2023