Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Europei, sărbătorită în mod inedit

În cadrul parteneriatului strategic Erasmus+, KA2 ,,Dys TRANS”

Ziua Europei, sărbătorită în mod inedit

9 Mai, Ziua Europei a fost sărbătorită într-un mod inedit, printr-o activitate cu tema: Europa - unitate în diversitate, în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+, KA2 ,,Dys TRANS" implementat de Asociaţia CES şi alte șase instituţii din Turcia, Italia, Portugalia, Bulgaria şi Polonia în parteneriat cu ISJ Bihor, CJRAE Bihor, Universitatea din Oradea şi CȘEI Nr.1 Oradea

Astfel, elevi integrați de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" și de la Liceul Ortodox ,,Ep. Roman Ciorogariu" Oradea din ciclul gimnazial, împreună cu elevi din clasele a V-a A ;i a VII-a de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea s-au deplasat în Parcul Petofi pentru a desfășura o oră atipică, de lectură în aer liber, însoțiți de prof. coordonatori: Oros Luminița, Vadai Ramona, Chiș Liana, Haioș Temena, Vidican Ramona și Mocan Angela. Deoarece proiectul vizează dislexia și are ca obiectiv facilitarea tranziţiei elevilor cu tulburări specifice de învăţare din ciclul primar în ciclul gimnazial, am ales un cadru relaxant, în care elevi din grupul țintă al proiectului, așezați pe iarbă, în parc, au citit scurte informații și o povestioară despre Uniunea Europeană. Au fost bucuroși să citească atât elevi integrați, cât și de la CSEI.
Doamna prof. de sprijin Oros Luminița a purtat o conversație cu aceștia, sumarizând conținuturile citite după fiecare fragment și punctând însemnătatea zilei de 9 Mai, statele membre ale Uniunii Europene, elevii fiind încurajați și felicitați permanent pentru efortul lor.
La final, au admirat și identificat stegulețele diverselor țări pe care le-au confecționat ei sau colegii lor mai mici, din clasele: pregătitoare B și I C de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", coordonați de prof. Gașpar Monica și Mălan Diana, respectiv Pintea Adriana și Vadai Ramona.
Pentru a împărtăși bucuria sărbătoririi Zilei Europei cu cei din jurul nostru, doamnele prof. Vidican Ramona, Haioș Temena și Mocan Angela au împărțit elevilor stegulețele confecționate, iar elevii le-au oferit copiilor de la locul de joacă și altor persoane aflate în parc, alături de urarea: La mulți ani, în Europa!
Pentru ca activitatea să fie și mai dulce, doamna prof. logoped Chiș Liana a împărțit dulciuri tuturor, iar doamna prof. Vadai Ramona ne-a oferit mere.
Activitatea s-a desfășurat în condiții optime, ținându-se seama de potențialul fiecărui elev, fiind ajutați și îndrumați acolo unde a fost nevoie.
Ne-am luat rămas bun unii de la alții, încântați de activitatea noastră de azi și cu promisiunea că ne vom reîntâlni în curând pentru alte activități interesante.
Prof. Oros Luminița & Vadai Ramona
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Europei, sărbătorită în mod inedit. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 20 ianuarie 2019