Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Campania națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” a ajuns la Oradea

În 12 mai, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea

Campania națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” a ajuns la Oradea

Campania națională a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!" (IASL), ediția 2018 continuă și în municipiul Oradea, județul Bihor.

Secretarul de stat Lilla Debelka, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a prezentat elemente ale Campaniei naționale de informare, sâmbătă, 12 mai 2018, în sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu" din Oradea.
Evenimentul a găzduit aproximativ 200 de elevi, cadre universitare, profesori, reprezentanți ai asociațiilor de studenți și părinți din teritoriu și directori de licee. 
 „Campania noastră din acest an își propune să vă fie alături cu informații care să vă fie de folos în adevăratul sens al cuvântului și de aceea mobilizarea instituțională este exemplară. Avem și câte două evenimente pe zi în județe diferite, alături de partenerii noștri din campanie, fapt care arată implicarea instituțiilor noastre, precum si dorința de a vă întâlni și de a dialoga" a subliniat Lilla Debelka.
Secretarul de stat Lilla Debelka a mulțumit doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru susținerea acordată acestei campanii, respectiv tuturor miniștrilor pentru disponibilitatea și implicarea lor în materializarea campaniei, tuturor autorităților și instituțiilor care au oferit sprijinul și, nu în ultimul rând, mass-mediei din România și din afara granițelor pentru interesul arătat față de inițiativa MpRP.
La eveniment au mai participat consulul general al României la Gyula (Ungaria), Florin Vasiloni, eurodeputatul Emilian Pavel, subprefectul Iulius Delorean, deputatul și vicepreședintele Comisiei Românilor de Pretutindeni, Sorin Ioan Roman, președintele Senatului Universității din Oradea, domnul prof. univ. dr. Sorin Curilă, deputatul Dumitru Gherman, directorul executiv al DJST, Drăgan Petruț, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Bekesi Csaba, comisarul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Adrian Bucur, comisarul Inspectoratului Poliției de Frontieră Oradea, Cristian Bogdan, inspectorii școlari Cristina Marian, Elena Moțoc Chivari și Nicoleta Fărăianu.
Campania continuă în cele 41 de județe ale României. (C.M.)

Trimite email

duminic, 20 ianuarie 2019