Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A patra activitate prin care am marcat Ziua Europei

Vineri, la Prefectura județului Bihor

A patra activitate prin care am marcat Ziua Europei

Vineri (11 mai 2018), la Prefectura județului Bihor, a avut loc a patra activitate prin care am marcat Ziua Europei.

Ca temă generală am abordat Perspectivele din sectorul alimentar în Uniunea Europeană",  realizată ca  dezbatere  pe marginea a patru subiecte: 1.Problema ambalării Tetra Pak 2.Problema  pungilor  subțiri/mici de plastic 3.Marcării și etichetării produselor eco/bio/organice 4.Problema dublului standard aplicat la produsele alimentare (idee nereglementă ,dar controversată).
Echipajele (formate din elevi de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", din mai multe clase, ambasadorii junior și studenți de la Protecția Mediului, fiecare echipaj fiind pregătit de un profesor) au dezbătut cu idei pro și contra fiecare subiect.
Arbitrajul  acestui Debate a avut expertiza și experiența unor nume grele în domeniul ales: pr. dr. prodecan Facultatea de Protecția Mediului, dl Mintaș Ioan, dr. ing. Timar Adrian - șef lucrări (care a devenit un susținător al proiectului și îi mulțumim mult pentru implicare), director Direcția Generală pentru Agricultură - dr. ing.Hodișan Nicolae, dr.ing., șef lucrări, cercetător științific, grad III, Vușcan Adrian, reprezentant al DSV Bihor.
Obiectivele propuse
1. Dezvoltarea capacității de documentare, de argumentare și de utilizare a dovezilor în elaborarea unor discursuri argumentative;
2. Exersarea gândirii critice și raționale în rundele de dezbateri;
3. Valorificarea cunoștințelor participanților la dezbateri, sintetizarea și promovarea celor mai importante informații cu privire la ambalarea, marcarea, etichetarea și calitatea produselor alimentare;
Activitatea a fost coordonată de doamnă profesor ambasador senior Runcanu Monica.
Prof. Adriana Vașadi
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A patra activitate prin care am marcat Ziua Europei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 20 ianuarie 2019