Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O nouă experiență de neuitat, pe tărâm francez și german

Catedra de Istorie-Geografie, din nou, pe baricadele Parisului

O nouă experiență de neuitat, pe tărâm francez și german

,,Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină" (Sf. Augustin)

Pornind de la acest motto, catedra de Istorie-Geografie din cadrul L.T.B. ,,Emanuel", propune în fiecare an elevilor câte una sau chiar două excursii în străinătate, prin care elevii au posibilitatea să descopere tot felul de lucruri noi: oameni, locuri, mentalități, culturi etc.    
Provocarea de a ieşi din zona lor de confort şi din rutină, întâlnirea cu oameni din medii culturale cu totul diferite şi necesitatea de a se descurca într-un spaţiu nou, fără ajutorul părinților, i-au făcut să vadă cu alţi ochi locul lor în această lume.
În cele ce urmează, vă invităm să faceți o călătorie imaginară pe itinerarul Strasbourg-Paris-Disneyland-Reims-Munchen, prin impresiile împărtășite de una dintre elevele participante la excursia organizată în perioada 24 aprilie-1 mai 2018.
Micul Paris
,,Din dorința de a vedea lumea, oamenii se aventurează în marele necunoscut, sperând că vor vedea cât mai multe țări, culturi și obiective turistice. Unul dintre cele mai frumoase orașe europene este Parisul, deoarece ascunde o bogată istorie și dezvăluie diferite stiluri arhitecturale.
În scurta vizită în capitala Franței, am avut oportunitatea să vizităm cele mai cunoscute puncte turistice ale Europei: de la scurta croazieră pe Sena, am ajuns la turnul Eiffel, din care am admirat panoramic Parisul. În următoarea zi, am petrecut câteva ore în palatul de la Versailles, unde privirea mi se izbea de opulența regelui, totul fiind suflat în aur și decorat cu picturi deosebite. Un alt punct important al excursiei l-a constituit muzeul Louvre, unde imaginile văzute sunt greu de descris, totul fiind deosebit. Aici, piesa supremă a reprezentat-o celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa. O altă vizită am făcut-o la Catedrala Notre Dame din Paris, unde am admirat stilul gotic de aproape. Cel mai așteptat obiectiv a fost parcul Disneyland, unde, atât copiii, cât și adulții au intrat pentru o zi în minunata lume a personajelor copilăriei.
De la istorie și cultură la distracție și zâmbete, am avut parte de tot ce ne-am dorit. Ziua care mi-a rămas întipărită în inimă a fost cea petrecută în Disneyland, deoarece îmi place să cred că lumea adulților poate fi asemănată cu lumea copiilor sau că există un punct comun celor două universuri. Nu știu ce mi-a plăcut cel mai mult, dacă parada personajelor, muzica deosebită a copilăriei, jocurile sau focul de artificii au fost preferatele mele, dar știu că ziua a trecut foarte repede, iar eu îmi doream să rămân încă puțin timp pierdută în lumea lui Mickey Mouse.
Totul a fost de vis, o experiență care merită trăită în repetate rânduri și care nu poate ieși cu ușurință din mintea vizitatorilor. Cuvintele nu pot descrie imaginile văzute, Parisul fiind un izvor nesecat de imagini și povești nescrise încă".(Bianca Marc, clasa a XI-a B)
Reporteri: prof. Ramona Iștoc & Bianca Marc
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O nouă experiență de neuitat, pe tărâm francez și german.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 20 ianuarie 2019