Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Consiliere psihologică gratuită pentru copii

De la Direcţia de Asistenţă Socială Oradea

Consiliere psihologică gratuită pentru copii

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, prin Serviciul Protecția Copilului din structura sa, urmărește asigurarea respectării, promovării și garantării drepturilor copilului în concordanță cu prevederile legale în vigoare, vizând interesul superior al acestuia.

În acest scop, DAS Oradea vine în sprijinul comunităţii şi cu servicii de consiliere psihologică adresate copiilor şi familiilor acestora, oferite gratuit la sediul instituţiei din municipiul Oradea, Strada Primăriei Nr. 42.
În prezent, DAS Oradea oferă suport copiilor aflați în situație de risc de abandon școlar, de separare a copilului de familia sa, cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, mamelor minore. Vulnerabilitățile sociale şi familiale își pun amprenta asupra copiilor generând astfel diverse situații problematice.
Cazurile vizând copii aflaţi în situaţie de risc au fost aduse în atenția instituţiei noastre de către Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, direct de către membrii familiei (părinți, bunici) sau autosesizări.
În anul 2017 au fost oferite 112 şedinţe de consiliere, din care 88 de şedinţe de consiliere individuală şi 24 de şedinţe de consiliere familială.
Informaţii suplimentare cu privire la includerea într-un program de consiliere psihologică le puteţi obţine la sediul nostru din Str. Primăriei Nr. 42 sau contactându-ne la următoarele numere de telefon: 0259/441677, int. 136 sau 0730/270206.
Consuella Govor

Trimite email

duminic, 20 ianuarie 2019