Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

9 Mai - Zi de sărbătoare la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”

Ziua patronului spiritual

9 Mai - Zi de sărbătoare la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”

Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" și-a sărbătorit patronul spiritual printr-un program foarte variat.

În prima parte a zilei a avut loc o festivitate unde au fost premiați elevii merituoși, cei care au obținut rezultate la etapele județene și naționale ale olimpiadelor școlare, alături de ei fiind apreciați profesorii care i-au pregătit.
A urmat lansarea celui de-al 23-lea număr al revistei ,,Cântecul vârstelor", proiect inițiat la împlinirea a 100 de ani de la nașterea poetului, în 1995. De asemenea, revista ,,Zâmbet de copil", aflată la numărul 3, proiect al doamnelor educatoare de la structura Grădinița Nr.20, a fost lansată în același cadru festiv. Ca de obicei, s-au depus flori la statuia poetului Lucian Blaga de către reprezentanți ai tuturor claselor.
Activitățile desfășurate în continuare au fost diverse: lansare de carte a scriitorului Mircea Pricăjan, activitate interdisciplinară ,,Flora și fauna în lirica lui Lucian Blaga", activitate în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor intitulată Sub semnul centenarului, Europa- casa mea- concurs interdisciplinar, Cupa Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga" la fotbal.
Ziua s-a finalizat cu un spectacol în Orășelul Copiilor unde preșcolarii și elevii talentați au transmis publicului mesajul spiritului blagian: ,,Învățat e omul care nu termină niciodată de învățat".
Prof. Adriana Pădurean

Trimite email

duminic, 20 ianuarie 2019