Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Mii de premii pentru elevii talentați din București și din 15 orașe ale țării

De Crăciun, Carrefour România a oferit

Mii de premii pentru elevii talentați din București și din 15 orașe ale țării

De Crăciun, Carrefour România a organizat concursul de desene, a XIV-a ediție în București, și a pregătit cu această ocazie mii de premii pentru elevii talentați din clasele I – VIII de la școlile bucureștene, precum și din alte 15 orașe ale țării: Ploiești, Pitești, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Brăila, Galați, Focșani, Suceava, Botoșani, Oradea, Buzău, Sibiu și Arad.

 Premiile sunt oferite de Carrefour, în colaborare cu: Apollo Mod Distribution, Astra Plus, BIC, Coca-Cola Hellenic România, Colgate, Eurosport DHS, ICO Lianora’s Pen, Facos S.A Suceava, Genco Trade (care a oferit premii marca Samsung), General Management Trade&Distribution, Herlitz România, Kraft, Noriel România, Orange, Procter&Gamble, Total Office trading.
Cele mai mari premii, la care au visat toți copiii, cele 15 excursii la Disneyland, sunt oferite de Disneyland Resort Paris și au fost împărțite în fiecare oraș în care există un hypermarket Carrefour. Zborul în Franța este asigurat și oferit copiilor câștigători de Blue Air.
Ediția de Crăciun a concursului a adus copiilor o nouă provocare și totodată un îndemn: “Să respecte mediul înconjurător”. Concursul a fost structurat, ca de obicei, pe două secțiuni. Pentru elevii din clasele I-IV, am organizat un concurs de colorat, pe machete special realizate, iar pentru cei din clasele V-VIII, desen liber. Micii artiști au fost invitați să coloreze, respectiv să deseneze o “Poveste verde” care să exprime viziunea lor despre respectul pentru mediul înconjurător și despre lumea Disneyland.
Încă de la începutul anului, Carrefour și-a intensificat activitatea, atât în domeniul social, cât și în cel al responsabilizării sociale față de mediul înconjurător. Carrefour a participat activ ca sponsor la conferințe, dar și întreprinzând acțiuni concrete care vizează protecția mediului înconjurător direct, prin încurajarea utilizării pungilor refolosibile și din 2009 a pungilor ecologice, biodegradabile sau prin parteneriate cu companii care colectează deseuri poluante cum sunt echipamentele electrice și electronice, baterii și acumulatori.
Urmând același scop, Carrefour extinde acțiunea de responsabilizare și în rândul celor mici organizând cea de-a XIV-a ediție a concursului de desene în București cu tematica ECO care îndeamnă copiii să se gândească la mediul înconjurător și cum poate fi protejat acesta. Tradiția este continuată și în țară, incluzând de asemenea și noi orașe: Arad, Pitești, Focșani, Oradea, Buzău și Sibiu.
La concurs au participat aproximativ 348.000 de elevi, clasele I-VIII, din peste 1.000 de școli care au primit machete de colorat și planșe în cele 16 orașe:
București: 115.300 de elevi din 476 de școli, Brașov: 21.000 de elevi din 55 de școli, Constanța: 13.500 de elevi din 27 de școli, Ploiești: 11.300 de elevi din 30 de școli, Iași: 18.300 de elevi din 42 de școli,
Cluj-Napoca: 24.770 de elevi din 60 de școli, Brăila și Galați: 35.500 de elevi din 105 școli, Suceava și Botoșani: 24.100 de elevi din 79 de școli, Pitești: 16.800 de elevi din 30 de școli, Focșani: 5.400 de elevi din nouă școli, Oradea:13.600 de elevi din 30 de școli, Buzău: 13.460 de elevi din 49 de școli, Sibiu: 10.100 de elevi din 28 de școli și Arad: 25.000 de elevi din 22 de școli.
Desenele sunt expuse în hypermarketurile Carrefour până la sfârșitul lunii decembrie.
Premiile:
Premiul I - 15 excursii de un week-end, pentru câștigători și familiile lor (doi copii și doi adulți) la Disneyland Resort Paris, oferite de Disneyland Resort Paris și împărțite în fiecare oraș unde există un hypermarket Carrefour; zborul în Franța va fi oferit de compania Blue Air.
Premiul II – 19 pachete informatice (unitate + monitor + tastatură + mouse), 17 oferite de Carrefour, și câte unul din partea General Management Trade&Distribution și Facos S.A Suceava.
Premiul III – 21 Ipod-uri oferite de Procter&Gamble.
Mențiuni clasele I-IV – 21 MP3 playere Samsung oferite de Genco.
Mențiuni clasele V-VIII – 15 biciclete oferite de Eurosport DHS, patru biciclete din partea Facos S.A Suceava.
Premiile pentru cele mai bune desene – 10 cupoane de cumpărături Carrefour în valoare de 100 de lei pentru București și câte 10 cupoane de cumpărături pentru cele mai bune 10 desene din Ploiești, Pitești, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Brăila, Galați, Focșani, Suceava, Botoșani, Oradea, Buzău, Sibiu, Arad.
Premii de participare: peste 20.000 de premii de participare oferite elevilor din clasele câștigătoare.
“Suntem mândri de faptul că am reușit să transformăm acest concurs într-o manifestare tradițională, de acum și în șase noi orașe și să fim o dată în plus, alături de toți acești copii talentați. La această ediție, îi îndemnăm pe tinerii artiști să respecte mediul înconjurător pentru o lume mai bună și-i premiem pe măsură: excursii în lumea de vis a Disneyland Resort Paris. Carrefour, prin miile de premii pe care le oferă, cu sprijinul partenerilor săi, își propune să-i încurajeze pe cei mici, cărora le mulțtumim că ne-au împodobit magazinele cu superbele lor desene în perioada Sărbătorilor de iarnă!” a declarat Andreea Mihai, director marketing Carrefour România.

Trimite email

duminică, 24 ianuarie 2021