Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul educativ „Preșcolari europeni”

Diseminarea semnificației zilei de 9 Mai, Ziua Europei

Proiectul educativ „Preșcolari europeni”

În contextul aderării României la Uniunea Europeană, în calitate de membru, sistemul educațional românesc a cunoscut o diversitate culturală, ceea ce ne determină să ne ocupăm cu determinare de familiarizarea copiilor cu Uniunea Europeană, dar mai ales să contribuim la asimilarea valorilor europene care respectă unicitatea fiecăruia din punct de vedere al naționalității și etnicității, prin acceptarea diversității și formarea unui întreg european.

Această preocupare m-a determinat să inițiez proiectul educativ „Preșcolari europeni", al cărui scop este diseminarea semnificației zilei de 9 Mai, Ziua Europei, în rândul preșcolarilor. Astfel, în calitate de coordonator al proiectului, alături de echipa alcătuită din prof. Druță Valeria, Nan Maria și Micu Camelia, am condus preșcolarii din grupa mică A și cei din grupa mijlocie A într-o călătorie imaginară în diferite țări din Europa, prin intermediul celor mai îndrăgite personaje din poveștile copilăriei. Copiii au urmărit un material în PowerPoint interactiv despre Uniunea Europeană, au audiat imnul UE „Oda bucuriei", Simfonia a IX-a, de Ludwig van Beethoven, au participat la jocuri de mișcare care au contribuit la formarea sentimentului de unitate, iar lucrările tematice realizate de copii au fost afișate sub forma unei expoziții la nivelul grădiniței.
Implicarea activă a copiilor, rezultatele proiectului, precum și feedback-ul copiilor și al părinților au demonstrat impactul pozitiv al acestuia, astfel am toată convingerea că prin acest proiect am pus o cărămidă la formarea unei generații de tineri toleranți, care acceptă diversitatea și cred într-o unitate în spațiul intercultural.
Prof. Ardelean Aurelia Liana
Grădinița Nr. 52, Oradea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul educativ „Preșcolari europeni”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 aprilie 2020