Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Sărbători ale românilor”

Joi, la sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”

Concursul „Sărbători ale românilor”

Asemeni oricărei profesii, cea de cadru didactic presupune un cumul de cunoştinţe, abilităţi şi competenţe specifice pe care trebuie să le deţină cei care aleg să urmeze această profesie.

Toate acestea se acumulează prin parcurgerea activităţii de pregătire teoretică şi practică în domeniile specifice obiectelor de învăţământ ce urmează să fie predate. Cu toate acestea, un dascăl ar trebui să fie mult mai mult decât credință, experiență și inteligență. Un dascăl bun este acea persoană care dovedește, în egală măsură, dragoste de copii, spirit de obiectivitate, dreptate, principialitate, cinste, curaj, corectitudine, răbdare, optimism, modestie, fermitate, tact și măiestrie pedagogică.
Un dascăl descoperă comori ascunse și magie în ochii tuturor copiilor, pentru că dacă ei nu ar exista, noi nu ne-am mai putea numi profesori, ne-ar lipsi însuşi obiectul muncii şi pregătirii noastre.
Când vorbim de identitate europeană ne gândim la acea identitate care se formează prin agregarea tuturor elementelor naționale într-un tot unitar, complementar, astfel ca orice locuitor să se poată simți european. După cum spunea și Nicolae Iorga ,,Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se" - acesta este scopul nostru al dascălilor.
Concursul „Sărbători ale românilor" a reunit în data de 10 mai 2018, în sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu" elevi și studenți alături de cei care îi îndrumă. Cele patru echipe au fost formate din elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal, dar și studenți de la Facultatea de Științe Socio Umane de la specializarea Pedagogia învățământului primar si preșcolar. Elevii claselor primare au fost pregătiți de prof. Simona Lucaciu, cei de la gimnaziu de doamna prof. Teodora Codău și cei din învățământul liceal de doamna prof. Laura Lazăr. Viitoarele educatoare și învățătoare au fost însoțite de doamna lector univ. dr. Nicoleta Ramona Ciobanu. Motivația acestei activități a expus-o însăși doamna prof. Simona Lucaciu, care a precizat importanța acestui tip de activități. Concursul s-a desfășurat pe platforma de învățare KAHOOT. Răspunsurile corecte la întrebările cu caracter istoric prilejuite de aniversarea Zilei Europei, a Proclamării independenței și încheierea celui de al doilea război mondial, au fost premiate de către organizatori. Scopul concursului a fost acela de a-i educa pe copii în sensul respectării și a afirmării propriei identități culturale și istorice.
Mulțumim pentru sprijin și implicare domnului director prof. Iulius Timar (LIT „Onisifor Ghibu" ) precum și doamnei decan conf. univ. dr. Karla Barth (U. Oradea - FSSU).
lector univ. dr. Nicoleta Ramona Ciobanu&prof. Simona Corina Lucaciu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul „Sărbători ale românilor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019