Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

,,Cea de-a XIV-a ediție a Zilei satului Tărian o dedicăm copiilor noștri minunați”

Duminică, 20 mai, în Anul Centenarului Marii Uniri

,,Cea de-a XIV-a ediție a Zilei satului Tărian o dedicăm copiilor noștri minunați”

,,Cea de-a XIV-a ediție a Zilei satului Tărian o dedicăm copiilor noștri minunați, care fac cunoscut în țară numele satului Tărian, și implicit al comunei Girișu de Criș.

Recent, echipa de rugby-tag mixt a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Tărian a reprezentat Bihorul și regiunea de nord-vest la etapa națională, desfășurată la Izvorani -Ilfov, unde ambasadorii satului Tărian și ai comunei Girișu de Criș au ocupat locul al VII-lea pe țară, iar antrenorul lor, doamna profesor Delia Bondar, a cucerit pentru al doilea an, consecutiv, titlul de ,,Cel mai bun antrenor al anului", după cel pe care l-a obținut anul trecut la Galați", ne-a declarat dl primar Ioan Pașca.
Cei mai frumoși și mai puternici cai
În deschiderea manifestărilor, domnul primar Ioan Pașca i-a premiat pe deținătorii celor mai frumoși și mai puternici cai din comună care s-au înscris la concurs.
,,Cel mai frumos cal" a fost declarat Luci, aparținând lui Pop Radu Ionel; pe locul al II-lea, Dana, proprietar Lingurar Gheorghe, iar pe locul al III-lea, Blonda lui Rostaș Pardailean. La categoria ,,Cei mai puternici cai", locul I - Dora lui Csokasi Alexandru, pe II - Crina lui Rostaș Octavian, iar pe III - Zina lui Aștelean Cristian.
Muzica, dansul și sportul merg mână în mână la Tărian
 Programul manifestărilor a continuat cu muzică ambientală, după care, pe scena amenajată au urcat ,,copiii noștri minunați", vorba domnului primar, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Tărian, director, prof. Adriana Paul.
Programul dedicat Anului Centenarului Marii Uniri a fost deschis de grupul vocal al claselor V-VI, coordonat de dl prof. Sorin Paina, cu un recital de cântece patriotice. Cei mai mici cetățeni ai comunei, reprezentanții Grădiniței cu program prelungit, îndrumați de prof. Ioana Ursu și Adriana Feneși, ne-au încântat cu un dans modern, în care au pus mult suflet și toată energia. La categoria jocuri și distracție, i-am văzut evoluând pe scenă pe copiii de la secția maghiară, coordonați de prof. Gabor Maria și Nagy Eva. În mare formă s-au dovedit a fi dansatorii doamnei profesor Iuliana Zelina, cu un număr ,,colorat" de dans și gimnastică. Cei mai mari și mai frumoși gimnaziști, coordonați de ,,Cel mai bun antrenor al anului", ,,s-au rupt în figuri", vorba unei mămici încântate de Miss-a ei. Domnul primar Ioan Pașca îi privea cu admirație, sorbindu-i din priviri, iar la coborârea de pe scenă îl premia pe fiecare cu dulciuri pentru efortul depus și onoarea de a fi participat la programul artistic de Ziua satului Tărian.
Premierea sportivilor
La finalul programului artistic, domnul primar Ioan Pașca și doamna profesor Delia Bondar au invitat pe scenă câștigătorii competițiilor sportive organizate cu acest prilej.
Diplomele, cupele și medaliile au fost înmânate de distinsul profesor și antrenor Delia Bondar.
Locul I la cros (gimnaziu): Pantea Alexandra și Bulancea Samuel (ambii din clasa a VIII-a), Pantea Alexandra și Balaz Iulian (ambii din clasa a IV).
Locul I la fotbal, clasele I-IV, echipa din Cheresig, iar la gimnaziu, echipa din Tărian
Locul I la handbal, echipa școlii Gimnaziale Nr. 1 din Tărian.
Florile, nuntașii și steluțele Bihorului, pe scena de la Tărian
După programul artiștilor și al sportivilor comunei, pe scenă au urcat până la focul de artificii, invitații manifestărilor: grupul coral ,,General Traian Moșoiu", fanfara, ,,Florile Bihorului", Ansamblul de copii ,,Steluțele Bihorului", ,,Nuntașii Bihorului", Monica Blaga, Sânziana Toader Ardelean și Voichița Mihoc, ca să punctăm doar câteva din numele celor care au onorat duminică, 20 mai 2018, serbările din vatra satului Tărian.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (111 poze), accesați Galeria foto: ,,Cea de-a XIV-a ediție a Zilei satului Tărian o dedicăm copiilor noștri minunați”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021