Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,La picnic... în Grădinița Nr. 23”

Stil de viață sănătos

,,La picnic... în Grădinița Nr. 23”

Luni, la ora de educație alimentară, copiii din cele șase grupe ale Grădiniței Nr. 23 (structură a Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu") au avut în mijlocul lor un nutriționist, pe Alina Florina Culda.

,,Mănânc sănătos și practic sportul cu regularitate" este deviza Alinei.
Activitatea a început cu momentul de mișcare (pe grupe) în curtea grădiniței. Pentru transmiterea informațiilor a folosit un material prezentat în PowerPoint: Ce spun oamenii de știință; sfaturi pentru a începe un stil de viață sănătos; ce consumăm primăvara din grădină; piramida alimentară..., iar pentru recompensarea copiilor au fost pregătite: limonadă, salată de fructe, precum și semințe/ fructe uscate pentru gustare.
Nutriția zilnică trebuie să sprijine corpul în trei direcții principale
Părinților, oamenii de știință le spun că nutriția zilnică trebuie să sprijine corpul în trei direcții principale: 1.Să funcționeze rotițele (funcționare celulară optimă și energie) 2.Protecție și construcție (construcție, reconstrucție și protecție) 3.Să ținem țevile curate (digestie). Mai rețineți, dragi părinți, sfaturile pentru a începe un stil de viață sănătos: Bea mai multă apă, începe ziua cu micul dejun, fă mai multă mișcare (ce îți place), relaxare, liniște, meditație, rugăciune, pace și iubire.
Pentru o masă echilibrată, atenție la mărimea porției pe care o pregătiți copilului dumneavoastră. Nu vă propuneți să se îngrașă (la comandă) și nici să slăbească, la ordin. Mișcarea să nu lipsească, în porții cât mai dese, dar nu în fața televizorului sau a calculatorului!
Felicităm copiii și cadrele didactice din cele șase grupe (grupa mică - prof. Pele Delia &Vereș Simina, grupa mijlocie A - prof. Puie Camelia & Rus Cristina, grupa mijlocie B - prof. Galea Lavinia & Torj Nicoleta, grupa mare A - prof. Bodog Adriana & Balint Anca, grupa mare B - prof. Laza Aurelia & Pele Mihaela, grupa germană - prof. Marchiș Oana & Cimpean Alexandra) pentru organizarea și desfășurarea evenimentului.
Și încă un amănunt: ,,Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăieşti" (spunea Jim Rohn).
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,La picnic... în Grădinița Nr. 23”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 6 aprilie 2020