Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pacea, Credința, Iubirea și Speranța

Joi, în „altarul” economiștilor orădeni ardeau patru lumânări

Pacea, Credința, Iubirea și Speranța

Mereu primim lecții de la viață.
Joi (18 decembrie 2008), ne-au dat o „lecție strașnică” economiștii orădeni (elevii Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea, clasele a XII-a și a IX-a B, a IX-a C, a XI-a D și a XII-a G, dna profesoară de religie - Aurica Cifor, Adela Rus – profesoara de franceză și Ioana Fesuș – profesoara de muzică, Elena Mihele și Lungu Ibolya).

În „altarul” economiștilor, am primit „lecția” celor patru lumânări: Pacea, Credința, Iubirea și Speranța.
În seara de Ajun, copilul lui Nimănui, ajungând în biserică, a îngenuncheat în fața frumoasei icoane Maica Domnului cu Pruncul, unde ardeau patru lumânări. A început să se roage. În timp, trei dintre lumânări s-au stins, una câte una. Prima s-a stins Pacea. A urmat-o Credința, iar apoi Iubirea. Copilul s-a speriat, s-a întristat și s-a îngrozit. Plângea în hohote. A rămas doar cu ultima – Speranța. Dar, de Crăciun, cele trei lumânări s-au reaprins în sufletul copilului ca un dar de la Bunul Dumnezeu.
Întrebarea și concluzia
„Ce dar a primit el (copilul) de Crăciun și ce dar ne face tuturor Bunul Dumnezeu odată cu nașterea Fiului Său în ieslea sărăcăcioasă din Betleem?
El ne aduce pace în suflete, credință, iubire și speranță, care ne fac să fim mai buni, mai frumoși, mai recunoscători și mai înțelepți”.
Mulțumim, doamnă profesoară Aurica Cifor!
Am ținut să fac cunoscută lumii întregi povestea celor patru lumânări, o lecție de viață, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.
Dar economiștii nu s-au mulțumit doar cu atât. Ne-au încântat cu frumoase colinde românești (dar și cu ale altora, în engleză și franceză), iar regia ne-a oferit cadrul potrivit din biserică și din Betleem, în care am fost învăluiți în mister, deopotrivă, de Bianca Silaghi și Florin Gherlea, de coriști și „manechini”. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pacea, Credința, Iubirea și Speranța.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020