Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul “Datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou” (ediția a XI-a)

Joi, pe scena Palatului Copiilor și Elevilor Oradea

Festivalul “Datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou” (ediția a XI-a)

“De 11 ani, la început de iarnă, când de departe se aude un ecou și îngerii parcă aplaudă în cântec de colind tot ce poate fi mai bun și generos în om, cu sensibilitate, dragoste pentru semeni și tradiția străbună, doamna Florica Negrău adună suflete curate de copii, din toate colțurile județului, ca să-i însoțiți în Þara lui Leru-i Ler, unde: “Nu e zbor, nici drum de fier/ Numai lamură de gând/ Numai suflet tremurând...”

 Festivalul este organizat de Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, prin directorul festivalului, prof. coregraf Florica Negrău și directorul palatului, prof. Dănuț Cornel Peter, sub patronajul Inspectoratului Școlar și al Centrului județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.”
Cu aceste vorbe de suflet și-a început prezentarea festivalului Mădălina Naghiu.
Timp de câteva ore, pe scena festivalului și-au prezentat datinile și obiceiurile de Crăciun și Anul Nou membrii celor opt formații: ansamblul folcloric “Florile Bihorului”, al P.C.E. Oradea (coregraf, prof. Florica Negrău), ansamblul folcloric “Lioara”, al Clubului Copiilor din Ștei (ansamblu condus de prof. Cornel Tomuțiu), grupul folcloric “Florile dorului”, al Clubului Copiilor din Salonta, filiala Tinca (grup îndrumat de prof. Paraschiva Cărbunar), ansamblul folcloric “Datina”, al școlilor din Inand și Cefa (condus de coregraf, prof. Florica Negrău), ansamblul folcloric “Lilioara”, al Clubului Copiilor din Beiuș (condus de prof. Irina Mihoc), ansamblul folcloric “Furrge Labak”, al Clubului Copiilor din Marghita, filiala Valea lui Mihai (condus de prof. Simon Borbely Andrea), ansamblul folcloric “Brătcuța”, al Clubului Copiilor din Aleșd (condus de instructorul Viorel Caba) și grupul folcloric “Corintenii”, de la Liceul de Artă din Oradea (îndrumat de un grup de profesori: Adriana și Ancuța Pop, Florina Burdaș și Aurica Bonțu). (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Festivalul “Datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou” (ediția a XI-a).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 august 2020