Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Trei serbări de Crăciun

Joi, vineri și luni, la Școala din Oșorhei

Trei serbări de Crăciun

E vremea serbărilor și colindelor. De mai bine de o săptămână, în școli și grădinițe din Oradea și județul Bihor, școlarii și preșcolarii se întrec în a prezenta cele mai frumoase serbări de Crăciun, spre a vesti tuturor că se apropie praznicul împărătesc – Nașterea Pruncului Iisus.

Spectacol și expoziție de Crăciun
Vineri (19 decembrie 2008), la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, s-a întâmplat mare minune. Rotonda din holul școlii a fost monopolizată de elevii ciclului primar din toate școlile aparținătoare comunei Oșorhei, acolo unde, cu o zi înainte (joi, 18 decembrie), și-au prezentat regalul lor gimnaziștii comunei.
Invitații speciali ai copiilor au fost primarul Ioan Pop și vicele Ioan Gligor, precum și cvartetul „Cantabile”, al clasei a VIII-a A (Laura Breje, Anca Buzle, Valentina Leș și Macrina Lazăr, îndrumate de prof. Mihaela Mariana Balaci).
În cinstea acestui eveniment, 13 îngerași superbi din clasele I-III-a , de la Școala din Fughiu, coordonați de învățătoarea clasei, inst. Daniela Indig, au pregătit, în premieră, o expoziție neașteptată, cuprinzând 30 de tablouri inedite, 50 de îngerași și 50 de suporturi pentru lumânărele. Expoziția cu vânzare a fost coordonată de Nicoleta și Remus, în calitate de agenți de vânzări. Jumătate din suma care se va strânge din vânzarea lucrărilor va rămâne în fondul clasei, pentru dezvoltarea „afacerii”, iar cealaltă parte va fi donată unei fetițe școlarizate la domiciliu, condamnată să stea în cărucior. Tot pentru ajutorarea acestei fetițe, s-au îndreptat și sumele adunate, joi, de gimnaziștii comunei, după cum aveam să aflăm de la directorul școlii, prof. Adriana Indrie.
Copiii din Felcheriu, Alparea, Cheriu, Fughiu și Oșorhei, la unison, întru slava lui Iisus!
Frumoși, spontani, dezinvolți, cuminți și plini de har dumnezeiesc, copiii de la școlile din Felcheriu, Alparea, Cheriu, Fughiu și Oșorhei au recitat, au cântat colinde și au emoționat prin scenete, fiind aplaudați de colegi și părinți, conducerea comunei și dascălii lor dragi.
Pe marea scenă, au evoluat micii artiști din Felcheriu (îndrumați de inst. Balogh Cornelia), din Alparea (conduși de înv. Anca Brisc și Viorel Raita), din Cheriu (îndrumați de inst. Carmen Groza și înv. Florica Meșter), din Fughiu (conduși de inst. Daniela Indig, înv. Ana Căpuș și înv. Szabo Monika), precum și artiștii din Oșorhei (îndrumați de înv. Teodor Galiș, inst. Crina Man, înv. Nicoleta Petrica, inst. Ioana Moț, înv. Floare Þoca, înv. Eleonora Ducu, înv. Liana Incze și inst. Fekete Nausica).
Grupul „Cantabile” a interpretat dumnezeiește un buchet de cântece și colinde în limba engleză.
La final, toți copiii au primit pachete din partea Moșului, sponsorizat de conducerea Primăriei din Oșorhei.
Luni (22 decembrie), își vor prezenta regalul lor preșcolarii din comuna Oșorhei, fiind luați și ei în vizor de Moșul cel darnic. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Trei serbări de Crăciun.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 30 mai 2020