Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei, s-au botezat trei fetițe și doi băieței

Astăzi, în Duminica Tuturor Sfinților

La Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei, s-au botezat trei fetițe și doi băieței

Astăzi (3 iunie 2018), în Duminica Tuturor Sfinților, după săvârșirea Sfintei Liturghii, părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, au botezat trei fetițe: pe Aurora-Evelyne, Lara-Patricia și Antonia-Cristina și doi băieței, pe David-Cristian și Ovidiu-Ștefan.

Părinții, nașii, bunicii și toți cei apropiați prezenți la eveniment au trăit mai mult sau mai puțin momentele ,,grele" prin care au trecut cei cinci copilași, dintre care momentul cel mai vocal a fost cufundarea lor în apă, de trei ori, când cu toții s-au pus pe plâns, iar unii au uitat să se mai oprească. Potrivit rânduielilor bisericii ortodoxe, copilașii au fost unși cu mir, spălați, li s-au tăiat șuvițe din păr, după care părinții preoți i-au dus în fața altarului, s-au închinat la cele două sfinte icoane ale Domnului nostru Iisus Hristos și Sfintei Fecioare Maria, în plus, cei doi băieței au fost duși și în altar, după care au fost predați mămicilor, primind și prima împărtășanie. Părintele vicar Vasile Bota le-a dăruit mămicilor pentru copilași câte o iconiță, care să-i păzească și să le poarte noroc.
,,În urmă cu 10 ani, și noi ne-am cununat tot la Biserica Sf. Apostol Andrei"
Aurora-Evelyne Morgovan e născută pe 29 ianuarie 2018. Părinții săi, Florin și Raluca Teodora, s-au cununat tot la Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei din Oradea, în 17 mai 2008, după cum ne-a spun tatăl Aurorei. La botezul Aurorei au mai fost prezenți: nașii Mirela Butuc și George Sturz, ceilalți nași, Ioan și Daniela Blaga, frățiorul Albert-David, de patru anișori, bunica Emilia și bunicul Alexandru, unchi, mătuși și verișori din Oradea, Beiuș și Timișoara...
Aurora, creștere mare și să ajungi să te cununi tot la Sf. Apostol Andrei, pe care îl rugăm să-ți poarte mult noroc în viață!
Daniel și Ioana, Casă de piatră!
La scurt timp după botez, părinții parohi au săvârșit o cununie religioasă; s-au cununat  în fața altarului, primind binecuvântarea Daniel și Ioana.
Casă de piatră și multă fericire, dragilor!
Sâmbătă și duminică - două evenimente
Înainte să încheiem, dorim să vă reamintim că duminică, 10 iunie, suntem așteptați la evenimentul numărul unu al Bisericii Ortodoxe Sfântul Apostol Andrei - târnosirea (sfințirea) bisericii, iar cu o zi înainte, sâmbătă, 9 iunie, de la ora 12.00, în biserica de jos, va avea loc o triplă lansare de carte, autori sunt Teodor Baconschi, Mihail Neamțu și Radu Carp.
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei, s-au botezat trei fetițe și doi băieței.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 24 ianuarie 2020