Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Ziua Mondială a Mediului, în Anul Centenarului

Acțiuni eco

De Ziua Mondială a Mediului, în Anul Centenarului

Ecologizarea mediului este foarte importantă pentru noi, deoarece mediul este prețios pentru toată lumea.

Pentru a preveni orice fel de poluare a mediului (aer, sol, apă) trebuie să fim foarte atenți cum ne comportăm cu natura. Aceasta este la fel de sensibilă ca și noi, oamenii. Așa cum o persoană se poate îmbolnăvi din cauza unor viruși și mediul poate fi poluat, dar virușii suntem, din păcate, noi, oamenii.
,,Natura e totdeauna adevărată, serioasă și severă. Ea are întotdeauna dreptate, iar greșelile și rătăcirile sunt ale omului" - W.F. Goethe.
Pentru a reduce (a estompa) poluarea, în 1971 a fost înființată organizația ,,Greenpeace", iar în Uniunea Europeană, Agenția de Mediu. În 1992, la Rio era organizată conferința Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare.
Ecologiștii olteni, din nou în acțiune, de Ziua Mondială a Mediului
Tot în același scop ecologic, dotaţi cu mănuşi şi saci menajeri, elevii Şcolii ,,Oltea Doamna" din Oradea, clasele a VII-a B și a VII-a C, însoțiți de prof. diriginți, Baba Ioana și Socolan Florentina, sprijiniți și de doamnele directori Florina Musca și prof. dr. Liliana Bocoi, în complicitate cu micii ecologiști ai clasei I D (elevii doamnei prof. Ienei-David Laura) și Patrula lor de Reciclare, împreună cu A.B.A. Crișuri Oradea, S.C. Kaluna SRL și studenții de la Facultatea de Mediu din Oradea, au demonstrat că oricine poate contribui la îmbunătăţirea climatului din oraş participând, ca voluntari, la acţiunea de ecologizare a malurilor pârâului Peţ(e)a, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Activităţile de ecologizare s-au desfăşurat pe tronsonul Universitate - Zona Cantemir. Programul de salubrizare, desfăşurat sub sloganul ,,Iubește natura în Anul Centenarului!" are ca scop conştientizarea elevilor asupra importanţei pe care o reprezintă un climat sănătos în viaţa cotidiană, mai ales a copiilor şi elevilor. Voluntarii ecologişti au avut în vedere colectarea hârtiilor, a PET-urilor şi deşeurilor şi au identificat zonele în care au fost depozitate ilegal gunoaie. Deşeurile au fost colectate în circa șapte saci de plastic, ridicaţi de angajaţii firmei de salubrizare SC RER Ecologic SA, din Oradea.
Pentru o curte mai frumoasă!
Înainte de a participa la această activitate, aceiași elevi au plantat în curtea școlii tufe de lavandă și pomi ornamentali sub îndrumarea doamnei Corina Burca pentru a înfrumuseța școala unde învață aproximativ o mie de elevi. Acum ei le urmăresc și le îngrijesc, bucurându-se zilnic de frumusețea lor!
Prof. Ioana Baba & Florentina Socolan

Trimite email

mari, 22 ianuarie 2019