Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea a împlinit 88 de ani de la înființare

Ziua școlii

Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea a împlinit 88 de ani de la înființare

Elevii școlii noastre încă de săptămâna trecută au sărbătorit ,,Ziua școlii" în cadrul săptămânii ,,Școala altfel" prin diferite manifestări: activităţi sportive, ieșiri școlare, ateliere de creaţie, concursuri variate și activități care de care mai atrăgătoare.

Pentru a convinge că spiritul școlii a rămas tânăr, doamna director adjunct, prof. Carmen Galutz, împreună cu prof. Eva Palyi, consilierul educativ, alături de  echipa de organizare formată din: prof. Copil Daniela, Margareta Markovits și bibliotecar Mariana Lup a organizat un concurs de talente (a III-a ediție), la care au participat concurenți mici și mari, începători sau experimentați într-o ,,unitate în diversitate" spre deliciul publicului. Concursul de pictură a fost organizat pe cicluri de învățământ.
Amintind de versurile poetului Nicolae Labiș din celebra sa „Luptă cu inerţia", prin vocile prezentatorilor, Truia Patricia și Mag Sebastian din clasa a VIII-a D, elevii au argumentat că ,,nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa" (Ferdinand I).
Au fost adresate cuvenite mulțumiri dascălilor minunați care sunt ,,nevoiți a se reinventa" pentru fiecare ciclu de învățământ, dar păstrează un echilibru ,,între severitate și blândețe" și nu în ultimul rând, părinților și bunicilor ,,care dau aripi viselor" celor mici. Investiția de suflet a tuturor a meritat, așa cum au dovedit atât creațiile plastice expuse în urma concursului de desen, cât și momentele artistice care au urmat.
În școala în care se învaţă printre altele și lecţia comunicării, a deschiderii spre cei din jur, copiii sunt invitați să-și afirme talentele pe care le au, să-și dezvolte personalitatea, cântând, dansând, desenând, explorându-şi sensibilitatea.
Juriul concursului a fost compus din președinte, doamna director prof. Șaitoș Alina Loredana și cinci membri: director adjunct prof. Lucaciu Ramona, prof. Ciogu Zoia, înv. Kor Maria, înv. Carmen Nica și eleva Pălii Mara, din clasa a VII-a D.
În urma concursului de desen, doamna director adjunct, prof. Galutz Carmen, a înmânat diplome participanților, iar câștigătorii au fost: Vesa Daria și Blaga Paul din clasa I A, Hanga Matei din clasa a II-a E, Popa Andrada și Tiano Rebeca din clasa a III -a C, Lucaci Miriam din clasa a III-a E, Ciordaș Damaris din clasa a IV-a D, Szucs Karina și Vernon Mara din clasa a IV-a A. La clasele V-VIII au câștigat: Indrieș Antonia din clasa a V-a C, Abrudan Carla din VI-a C, Szegecs Victoria și Laboș Carina din  aVI-a D și Popa Diana a VIII-a D.
La concursul de talente copiii s-au exprimat artistic prin: canto, gimnastică ritmică, dans de societate, dans modern, interpretare instrumentală la flaut, la pian, interpretare dramatică și canto popular. S-au evidențiat elevii: Ghib Denisa din clasa a VI-a A și Ghib Lorena din clasa a II-a E la canto popular, Miclăuş Mădălin din clasa a VI-a A la pian, alături de surioara lui, Miclăuș Alexandra din clasa a III-a E, Varga Carla, clasa a III-a A împreună cu Varga Rareş din clasa a IV-a A și Arad Ştefania din clasa a IV-a A la dans și Szecsanszky Evelyn din clasa a VIII-a B. Eleva Galutz Giulia din cls. a VI-a C ne-a convins de adevărul din  piesa ,,Beautiful".
Au cucerit juriul și publicul: Popa Raluca din clasa a II-a E, Ivanov Rareș din clasa a IV-a C  și Alb Alexia din clasa a IV-a D.  Publicului i s-a oferit cel mai frumos premiu, spectacolul.
Consilier educativ, prof. Eva Palyi
bibliotecar, Mariana Lup
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea a împlinit 88 de ani de la înființare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 22 ianuarie 2019