Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de L.T.B. ,,Emanuel” Oradea

5 iunie

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de L.T.B. ,,Emanuel” Oradea

Motto: ,,Dacă te gândeşti la anul următor - însămânţează pământul. Dacă te gândeşti la următorii zece ani - plantează un copac. Dacă te gândeşti la următorii o sută de ani - educă oamenii". (Proverb chinezesc)

De când a fost inițiată, din 1972, Ziua Mondială a Mediului a devenit un prilej  pentru ca oamenii să se angajeze activ în protejarea mediului. Organizaţia Naţiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneaze în acest sens. Tema din 2018 - ,,Beat Plastic Pollution'' - pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice.
A devenit deja o tradiție ca elevii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel" Oradea să organizeze manifestări dedicate Zilei Mondiale a Mediului. Și în acest an, catedra de Istorie-Geografie, împreună cu elevii clasei a XI-a B au realizat o campanie de conștientizare a interdependenței dintre calitatea mediului și calitatea vieții, vizând totodată dezvoltarea unui comportament individual și social ecologic sănătos, prin implicarea responsabilă în acțiuni de protecție a mediului înconjurător.
În acest sens, elevii au realizat machete, colaje, pliante informative, chestionare care au fost aplicate trecătorilor dar și colegilor mai mici sau mai mari, din cadrul L.T.B. ,,Emanuel". De asemenea, vizitatorii stand-urilor au avut ocazia să participe la jocuri pe teme de protecție a apei, a limitării utilizării plasticelor, fiind recompensați cu premii dulci.
Un mediu nepoluat trebuie să constituie o premisă a unei vieți sănătoase, iar activitățile care-i implică pe elevi trebuie să ducă la conștientizarea faptului că protejarea mediului înconjurător constituie în prezent una din problemele importante ale omenirii, iar responsabilitatea protejării lui ne revine fiecăruia.
,,Noi nu deținem acest Pământ, noi doar avem grijă de moștenirea nepoților noștri!" (proverb african)
Prof. Florin și Ramona Iștoc
Foto: Burtic Alexandra, clasa a XI-a B
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de L.T.B. ,,Emanuel” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019