Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Mondială a Mediului, marcată de Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” Oradea

5 iunie

Ziua Mondială a Mediului, marcată de Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” Oradea

,,Natura ne poate răsplăti sau din contră ne poate pedepsi înzecit pentru tot ceea ce facem" - trebuie să avem grijă de apă!

Ziua mondială a mediului înconjurător este marcată, în fiecare an, la 5 iunie.
Cu acest prilej, în peste 100 de ţări sunt organizate diferite manifestări pentru responsabilizarea oamenilor, precum și a factorilor decizionali cu privire la problemele actuale de mediu. Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) este autoritatea globală de mediu, la nivel mondial, care stabileşte agenda globală de mediu şi promovează implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în cadrul ONU.
Elevii Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazul" din Oradea au sărbătorit această zi importantă din calendarul evenimentelor ecologice printr-o activitate de informare în ce privește monitorizarea calității apei Crișului Repede.
Am urmărit să sensibilizăm elevii atât în privinţa potenţialului pentru o cooperare extinsă, cât şi asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu.
Activitatea s-a desfășurat la sediul Administrației Bazinale de Apă Crișuri Oradea, cu care colegiul nostru este partener, unde s-au deplasat 20 de elevi de la profilul Resurse Naturale și Protecția Mediului, însoțiți de doamna profesor Filip Marinela.
Tema activității a fost ,,Determinarea calității apelor curgătoare - Crișul Repede - prin analize de laborator".
Doamna dr. ing Marcela Mihoc a prezentat elevilor fiecare analiză la care este supusă proba de apă prelevată din diferite puncte ale râului cât și aparatura necesară pentru realizarea acesteia.
Totodată, doamna Anca Mihociu le-a prezentat elevilor modalitățile de acțiune în caz de inundații, aparatura modernă pe care o dețin și modalitățile prin care elevii pot deveni voluntari de mediu.
Apa a fost şi este un element central în viaţa societăţii umane, marile aşezări şi civilizaţii înflorind la margine de apă, dar tot la margine de apă au pierit foarte multe vieţi omeneşti. De la bun universal şi gratuit, asemenea aerului, a devenit o marfă cu preţ uneori foarte ridicat, trecând ca importanţă înaintea materiilor prime, energiei chiar şi a pământului care fără apă ar fi lipsit de viaţă.
Director adjunct
prof. Marinela Filip
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Mondială a Mediului, marcată de Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020