Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dăruind, devenim mai buni!

CE de la Liceul Pedagogic “I.Vulcan” Oradea în acțiune

Dăruind, devenim mai buni!

Farmecul sărbătorilor de iarnă ne-a cuprins pe toți, chiar dacă tezele cu subiect unic ale elevilor de gimnaziu și tezele sau testele liceenilor au fost pe primul plan.

 Miercuri, 17 decembrie, încă de dimineață, membrii Consiliului elevilor (Camelia Trușmei - președinta CE, Ana-Maria Balint, Rareș Ruge, Georgiana Filip, Ștefana Hegeduș, Kenderesi Ghergho, Bogdan Silaghi și Larisa Popazov), îndrumați de dna prof. Adriana Metea (consilier educativ), au pregătit surprize colegilor. Îmbrăcați în “crăciunei și crăciunițe”, am intrat din clasă în clasă pentru a împărți bomboane de ciocolată, zâmbete și urări colegilor noștri, începând cu clasele primare, până la liceu. Cei mici ne-au primit cu candoarea specifică vârstei și cu mult entuziasm, iar cei mari cu uimirea pe care ți-o produce un gest frumos și neașteptat în mijlocul atâtor griji pe care le produce școala.
La ora 11, ne-am deplasat la Spitalul Clinic municipal “dr. Gavril Curteanu”, secția de oncologie infantilă. Acolo am fost întâmpinați de dna doctor Mihălceanu, care s-a aratat încântată de ideea noastră. Respectând regulamentul de ordine interioară al spitalului și mai ales al acestei secții, Moș Crăciun le-a oferit copiilor daruri. Fiecare elev din liceul nostru a donat câte un leu și, din acești bani, s-au cumpărat 40 de jucării, în valoare de 9,5 milioane de lei vechi, parte din ei fiind sponsorizați de dl Sabău Marius.
Până la urmă, valoarea sumei nici nu este așa de importantă, mai important este faptul că elevii liceului nostru învață să fie buni, generoși și solidari cu cei aflați în suferință.
Bucuria copiilor din spital nu poate fi descrisă în cuvinte.
Să mai spunem că ideea de voluntariat este specifică liceului nostru, iar prin aceasta demonstrăm încă o dată că suntem europeni.
Joi, 18 decembrie, elevii clasei a XII-a A au pregătit pentru părinți și profesori o seară specială de colinde, în română și engleză.  Ana-Maria BALINT

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019