Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Comemorăm 194 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu

Duminică, în Parcul Traian din Oradea

Comemorăm 194 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu

Și în acest an, ca de fiecare data în cei 24 ani de activitate, Societatea Cultural- Patriotică ,,Avram Iancu" (Filiala Oradea) aduce un omagiu celui care a fost preanumit ,,Crăișorul Munților", Avram Iancu.

Duminică, în Parcul Traian din Oradea
Comemorăm 194 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu
Și în acest an, ca de fiecare data în cei 24 ani de activitate, Societatea Cultural- Patriotică  ,,Avram Iancu" (Filiala Oradea) aduce un omagiu celui care a fost supranumit ,,Crăișorul Munților", Avram Iancu.
Cu inimile pline de bucurie și recunoștință vă așteptăm să luați parte, alături de noi, la evenimentul ce va avea loc duminică, 24 iunie 2018, ora 13.00, la bustul lui Avram Iancu din Parcul Traian din Oradea, pentru a comemora 194 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu.
,,Unicul dor al vieții mele e să-mi văd Națiunea mea fericită, pentru care după puteri am și lucrat până acuma..." (Avram Iancu).
Vă așteptăm cu drag!
Președinte,
col.r. Grigore Bartoș
 
Programul manifestărilor
12.30-13.00 
Întâlnire la bustul lui Avram Iancu din Parcul Traian
Primirea oficialităților
13.00-14.00 
Ceremonial militar-religios în memoria eroului național Avram Iancu și al martirilor Horea, Cloșca și Crișan, în Parcul Traian din Oradea (în fața sediului Poliției)
*salutul Drapelului de luptă
*intonarea imnului de stat al României
*Te-Deum în memoria eroului național Avram Iancu, a martirilor Horea, Cloșca și Crișan și a celor 40.000 de români uciși în războiul civil din 1848-1849 în Ardeal
*alocuțiuni
*moment artistic
*depunere de buchete și jerbe de flori
*defilarea detașamentului de onoare
14.00
Încheierea manifestației.

Trimite email

vineri, 14 august 2020