Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Caravana prevenirii, în Municipiul Oradea

În perioada 25 - 29 iunie

Caravana prevenirii, în Municipiul Oradea

Dragi copii, părinți și bunici, sunteți așteptați de polițiștii de prevenire bihoreni zilnic, timp de o săptămână, la Caravana prevenirii!

În perioada 25 - 29 iunie 2018, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea derulează o serie de activităţi preventive pe raza Municipiului Oradea, în cadrul Campaniei preventive „Un om prevenit, un om salvat!".
Plecând de la necesitatea de a diversifica şi intensifica modalităţile de interacţionare cu cetăţenii, pentru a pune la dispoziţia acestora un volum mai mare şi permanent actualizat de informaţii utile, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni vor transmite mesajul campaniei în cadrul unor puncte mobile de informare, care vor fi amplasate în Municipiul Oradea, în locuri publice agreate de cetățeni pentru petrecerea timpului liber, în special în parcuri, zilnic, în intervalul orar 11.00 - 13.00.  
Polițiștii bihoreni vor informa cetăţenii, pe categorii de vârstă, cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.
În discuțiile cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni vor aborda subiecte ce privesc furturile de biciclete, din buzunare, din locuinţe, furturile de şi din autoturisme, înşelăciunile, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea victimizării copiilor prin diverse tipuri de infracţiuni. Astfel, copiii vor fi implicați de polițiști într-o serie de jocuri sau concursuri prin intermediul cărora polițiștii îi vor învăța reguli de comportament preventiv și cum trebuie să acționeze în anumite situații de risc. Alte subiecte care vor fi abordate de polițiști în cadrul acțiunilor preventive sunt siguranța pe stradă, siguranța în mediul online și prevenirea disparițiilor de copii.
Totodată, reprezentanții Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea vor informa cetățenii cu privire la Campania națională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă „Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligațiile!", care vizează reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor.
De asemenea, în cadrul acțiunilor preventive, polițiștii bihoreni vor distribui pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive.
În cadrul campaniei, poliţiştii vor promova mesaje precum „Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare. Hoţii folosesc de multe ori acest truc.", „Plătește online în siguranță!", „Pune frână furturilor de biciclete. Asigură-ţi bicicleta aşa cum trebuie!", „Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, banii şi telefoane mobile.", „Nu lăsaţi bani, genţi şi obiecte de valoare în autoturisme", „Un simplu gest te poate proteja de infractori", „În locuri aglomerate, mare grijă la buzunare şi genţi".
Amplasarea punctului mobil de informare - Caravana prevenirii în Municipiul Oradea, în intervalul orar 11.00 - 13.00  
Punctul mobil de informare al Poliţiei bihorene va fi amplasat în următoarele locaţii
- luni, 25 iunie a.c. - în Parcul 1 Decembrie;
- marți, 26 iunie a.c. - în Parcul Olosig;
- miercuri, 27 iunie - în Parcul Magnoliei;
- joi, 28 iunie a.c. - în Parcul Salca;
- vineri, 29 iunie a.c. - în Parcul I.C. Brătianu.
În acest context, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni în aşteaptă pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă, pentru a le oferi recomandări utile, care să prevină victimizarea acestora prin diverse tipuri de infracţiuni.
Comisar-șef de poliţie Ioana Indrieş
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Trimite email

miercuri, 12 august 2020