Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Împodobirea bradului de Crăciun

Cu daruri la Spitalul de Neuropsihiatrie

Împodobirea bradului de Crăciun

De patru ani, consecutiv, elevii și profesoara Mariana Man, dirigintele lor (de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Oradea), oferă daruri copiilor de la Spitalul de Neoropsihiatrie din municipiul de pe Crișul Repede. Ba mai mult, ei le lasă și un brad împodobit.

Așa s-a întâmplat pe când ei erau boboci, abia întrați pe porțile liceului, așa s-a petrecut și-n acest an, când, iată, au ajuns în clasa a XII-a. La anul, cine știe pe unde vor fi fiind filologii-jurnaliști la ora la care tot românul cântă colinde, iar mulți își deschid sufletele pentru a le face o bucurie celor nevoiași sau aflați în suferință.
Așadar, din banii proprii, elevii au cumpărat cadouri, un bradul de Crăciun, beteală, bomboane, globuri...,  iar în timp ce îl împodobeau cântau colinde, vestind Nașterea Pruncului Iisus.
"În primii ani, am fost întâmpinați de părintele Olimpiu Todorean, de la Parohia Greco-Catolică "Sf. Gheorghe". Acum, ne-a primit părintele preot Sorin Crăciun. Dumnealui ne-a comunicat în prealabil numărul copiilor și data când vom fi primiți. Așa le-am cunoscut pe doctorițele inimoase care se ocupă de acești copii (Doina Ursuța și Monica Platon), asistenta șefă (Jenica Ușvat),  doamnele educatoare, care sunt ca niște părinți pentru ei, și restul personalului care îi îngrijesc cu mult devotament și dăruire", ne-a spus dna profesoară Mariana Man.
Gazdele au felicitat jurnaliștii și pe dirigintele lor pentru pom, daruri și colinde, mulțumindu-le în numele copiilor.
Cu siguranță, elevii din clasa a X-a care i-au însoțit pe jurnaliști au descifrat mesajul "lecției de viață" pe care le-a oferit-o colegii lor din a XII-a. (Ov. D.)

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020