Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Caravana prevenirii în Municipiul Oradea

Campania preventivă „Un om prevenit, un om salvat!

Caravana prevenirii în Municipiul Oradea

Jocuri, concursuri, legitimații de „Polițist pentru o zi" și recomandări preventive acordate de polițiștii bihoreni celor peste 1.000 de copii, părinți și bunici prezenți la Caravana prevenirii.

În perioada 25 iunie - 4 iulie 2018, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, polițiștii Biroului Poliției de Proximitate - Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Bihor au derulat o serie de activităţi preventive pe raza Municipiului Oradea, în cadrul Campaniei preventive „Un om prevenit, un om salvat!"
Plecând de la necesitatea de a diversifica şi intensifica modalităţile de interacţionare cu cetăţenii, pentru a pune la dispoziţia acestora un volum mai mare şi permanent actualizat de informaţii utile, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni au transmis mesajul campaniei în cadrul unor puncte mobile de informare, denumite generic „Caravana prevenirii", care au fost amenajate zilnic, în perioada de referință, în Municipiul Oradea, în locuri publice agreate de cetățeni pentru petrecerea timpului liber, în special în parcuri.  
Peste 1.000 de copii, adolescenți, tineri, părinți și bunici s-au întâlnit cu polițiștii de prevenire, proximitate și partenerii de program în Parcul 1 Decembrie, Parcul Olosig, Parcul Magnoliei, Parcul Salca, Parcul Lotus și în Parcul I.C. Brătianu din Municipiul Oradea. Polițiștii bihoreni au informat cetăţenii, pe categorii de vârstă, cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.
În cadrul campaniei poliţiştii au promovat mesaje precum „Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare. Hoţii folosesc de multe ori acest truc.", „Plătește online în siguranță!", „Pune frână furturilor de biciclete. Asigură-ţi bicicleta aşa cum trebuie!", „Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, banii şi telefoane mobile.", „Nu lăsaţi bani, genţi şi obiecte de valoare în autoturisme", „Un simplu gest te poate proteja de infractori", „În locuri aglomerate, mare grijă la buzunare şi genţi". 
În discuțiile cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni au abordat subiecte ce privesc furturile de biciclete, din buzunare, din locuinţe, furturile de şi din autoturisme, înşelăciunile, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea victimizării copiilor prin diverse tipuri de infracţiuni.
Copiii au fost implicați de polițiști într-o serie de jocuri sau concursuri prin intermediul cărora polițiștii i-au învățat reguli de comportament preventiv și cum trebuie să acționeze în anumite situații de risc. Alte subiecte care au fost abordate de polițiști în cadrul acțiunilor preventive sunt: siguranța pe stradă, siguranța în mediul online și prevenirea disparițiilor de copii.
Totodată, reprezentanții Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea au informat cetățenii cu privire la Campania națională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă „Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligațiile!", care vizează reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor.
De asemenea, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Bihor au acordat consiliere tinerilor, adolescenților, pe problematica consumului de droguri și de alcool și au diseminat materiale informative cu recomandări privind reducerea riscurilor asociate consumului de droguri.
În cadrul acțiunilor preventive, polițiștii bihoreni au distribuit pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive.
Comisar-șef de poliţie Ioana Indrieş
 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Caravana prevenirii în Municipiul Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 1 iunie 2020