Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Programați-vă online pe site-ul www.epasapoarte.ro

Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeu (pașapoarte)

Programați-vă online pe site-ul www.epasapoarte.ro

Având în vedere că suntem în plin sezon estival, pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de preluare cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie, facem apel la persoanele care doresc să solicite astfel de documente, să se programeze online pe site-ul www.epasapoarte.ro, accesând judeţul Bihor.

Persoanele care nu au posibilitatea să facă o rezervare online pot obține o programare pentru ziua în curs, în baza unui număr de ordine obținut de la ghișeul de eliberări al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple.
În ambele situații, cetățenii se vor prezenta la ora programată, cu documentele prevăzute de lege și dovada achitării taxei aferente.    
Vă rugăm să luaţi în considerare schimbările legislative ce vor intra în vigoare din data de 20.07.2018, şi anume:
*paşapoartele temporare vor fi eliberate în termen de cel mult trei zile doar în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic (fiind necesară prezentarea documentelor care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate), rămânând valabile şi celelalte situaţii prevăzute de lege în prezent (călătoria în state aflate în stare de beligeranţă, când paşaportul a fost depus pentru obţinerea unor vize şi când în paşaport nu mai există file disponibile pentru aplicarea vizelor). În celelalte situaţii paşaportul simplu temporar va fi eliberat în termen de 14 zile calendaristice;
*paşapoartele simple electronice vor fi eliberate cu o valabilitate de 10 ani numai pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Termenele de valabilitate rămân de 3 ani pentru minorii sub 12 ani şi de 5 ani pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.
Totodată, informăm cetăţenii că paşapoartele simple electronice pot fi trimise la adresa de domiciliu, prin Poşta Română, la solicitarea scrisă a acestora, serviciile de curierat fiind suportate de către solicitanţi. Această măsură vine în întâmpinarea cetăţenilor, pentru evitarea aglomerației.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Cancelaria Prefectului judeţului Bihor

Trimite email

sâmbătă, 19 octombrie 2019